familie

Copiii Smicală pot copilări din nou alături de mamă. Au ajuns acasă în preajma sărbătorii Sfintei Camelia!

de Redacția Stiripentruviață.ro

Joi seară, Mihai și Maria Smicală s-au reunit cu mama lor, medicul român Camelia Smicală, după șase ani de despărțire, timp în care copiii au fost forțați de autorități să stea în centre de copii separate.

Deoarece centrele unde erau ținuți se aflau la mare distanță unul de celălalt, mama lor a făcut un adevărat maraton între ele pentru a-i prelua pe copii și a-i duce acasă.

„După un maraton de peste 1.500 km în două zile și alte peste 2000 de zile cu alte mii de kilometri în lacrimi, diseară vom fi în formulă completă”, a scris joi Camelia Smicală pe Facebook.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Medicul român a scris despre cele 2.000 de zile pentru că cei doi copii au stat mai mult de 2.000 de zile separați de mama lor și unul de celălalt.

În mod semnificativ, această biruință a venit în preajma zilei Sfintei Camelia de la Ecoulives (sec. al V-lea), care este sărbătorită la 3 martie. Camelia Smicală a primit icoana sfintei în dar anul trecut de la IPS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Copiii vor relua curând cursurile la școala unde mergeau înainte de a fi smulși de lângă mamă.

Acum, ei mai au un protector: Camelia Smicală s-a căsătorit cu un cetățean finlandez convertit la Ortodoxie care a dovedit de-a lungul timpului că ține la ei și care i-a fost româncei adesea alături în calvarul din ultimii ani.

Deocamdată, decizia administrativă a Municipalității Tampere este ca cei doi frați să stea în familie doar șase luni. Să sperăm că aceasta se va transforma într-o ședere definitivă alături de familie.

Românca a făcut publice imaginile cu camerele copiilor și restul casei, amenajate impecabil. Să sperăm că și autoritățile vor recunoaște că această familie oferă cele mai bune condiții pentru acești copii frumoși, inteligenți și plini de dor de mamă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button