familiemiracolul vieţiisarcină

Bebelușa născută cu trei luni mai devreme are acum 1 an, crește și înflorește

Micuța Tolan Mackenzie era așteptată să se nască în jurul datei de 18 august, dar a venit pe lume cu 3 luni mai devreme, pe 14 mai 2018. Mama ei, Alesa Filipski, în vârstă de 17 ani, a dezvoltat în timpul sarcinii preeclamsie, o complicație gravă a sarcinii, cu riscuri majore atât pentru viața mamei, cât și pentru cea a copilului.  Unul de simptomele preeclamsiei la mamă este hipertensiunea arterială. Tensiunea lui Alesa creștea la valori foarte mari și scădea apoi brusc după administrarea tratamentului, același lucru întâmplându-se și cu inima micuței.  După o astfel de manifestare, medicii au observat că bătăile inimii copilului nu și-au revenit la normal după șoc și au decis să intervină prin cezariană. Tolan a venit pe lume la 26 de săptămâni și 4 zile și așa au început cele 90 de zile lungi petrecute la Secția de Terapie Intensivă Neonatală (STIN), „o călătorie plină de suișuri și coborâșuri” așa cum își amintește Alesa.

Atmosfera din STIN era una stresantă din cauza aparatelor care emiteau semnale sonore de avertizare când ceva nu era în regulă cu micuții aflați izolați în incubatoare, fiecare mamă alarmându-se la fiecare semnal sonor, alergând să vadă dacă nu este vreo problemă cu copilul ei, dacă i-a scăzut tensiunea sau i s-a oprit inima sau de multe ori doar să verifice să fie sigure că aparatele funcționează. Deși personalul era foarte amabil, calm și dispus mereu să explice ceea ce se întâmplă cu copiii, tensiunea și teama erau stări permanente.

Rutina zilnică presupunea hrănitul prin tub, mai târziu cu biberonul, verificarea temperaturii, schimbarea scutecelor la fiecare 3 ore.

Tolan era ținută izolată în incubator, familia având doar 1 oră pe zi posibilitatea de a avea contact cu micuța.  Alesa a învățat să-și iubească fetița așa cum a putut în condițiile date, pregâtindu-i laptele de sân și câutând să îi atingă pielea cât mai mult timp posibil în ora permisă. Mama i-a fost alături lui Alesa în toată această perioadă. Bunica Michelle Filipski a vegheat-o pe micuță când Alesa era prea obosită.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La naștere Tolan cântărea doar 800 g și masura 30,5 cm. Pentru a putea merge acasă micuța a avut de atins mai multe „obiective”. Trebuia să mănânce singură, fără tub, 56 g de lapte, să-și mențină nivelul de oxigen, temperatura corpului și tensiunea arterială fără ajutorul aparatelor și să ia constant în greutate și, în final, trebuia să fie suficient de mare pentru a fi în siguranță pe scaunul special din mașină. Acum Tolan are 15 luni și merge la medic lunar doar pentru exerciții fizice.

Cel mai greu pentru Alesa și mama ei a fost să facă față senzației de a nu ști ce se va întâmpla în ziua următoare cu copilul sau în ora când nu se aflau lângă micuță. Pentru Alesa la cei doar 17 ani a fost foarte greu să fie departe de casă atâta timp (spitalul se afla la 3 ore distanță). De asemenea, tânăra mamă s-a simțit frustrată de faptul că asistentele o luau în serios doar pe mama ei, bunica Michelle, politica spitalului subliniind că mama bebelușului este minoră și că trebuie să fie însoțită de un adult. Cele 3 luni de la STIN au avut un impact major asupra lui Alesa. Ea mărturisește că acolo a realizat că fiecare viață este prețioasă, iar acum dorește să devină asistentă la STIN: „Perioada de la STIN mi-a schimbat planurile privind profesia. Acum vreau să devin asistentă la STIN. Aceasta mi-a arătat ce poate face Dumnezeu, miracolele Lui și ce minunat este El.”

Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button