Marxism cultural

Și UNICEF este la fel de „rasist” ca și Vasile Bănescu. În 2004 publica un studiu despre nupțialitatea și nașterile la adolescentele din comunitățile de rromi

Comentariu la anunțul că Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, este reclamat la CNCD pentru limbaj al urii după ce a vorbit despre rata nașterilor în comunitățile de rromi:


Prin 2004 (când încă se mai putea!), s-a făcut un studiu. De către UNICEF (sper că e o instituție suficient de credibilă). Vedem acolo că aproape 25% (un sfert!) dintre familiile în care sunt fete acestea erau fost măritate între 12 și 18 ani. Dintre acestea, cca 20% dintre familii au chiar două fete căsătorite în acel interval de vârste.

Dintre acestea, 39% sunt căsătorite fără acte. E o ameliorare, totuși, pt că în generația vârstnică (bunici), procentul de femei măritate fără acte era de 50,01%.

Mai vedem că 13% dintre fetele măritate la acea vârstă au născut, că 10% au făcut chiar doi copii. Vedem că doar 7% au ales să facă un avort. Asta în contextul în care cca 80% sunt informate cu privire la metodele contraceptive (în mod interesant, fix avortul fiind – dpdv procentual – cea mai notorie metodă), dar mai vedem că aproape 60% dintre fete au folosit o altă metodă contraceptivă (am arătat că deși notoriu, avortul nu e mai deloc preferat).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Astea pe fondul unei educații care nu trece în marea majoritate de liceu, în care femeile sunt în mare măsură casnice, iar veniturile sunt cu predilecție mici (cumva se explică pe fondul lipsei educației și specializării). Dar vorbim despre o viziune despre familie în care atât creșterea copiilor, cât și decizia cu privire la treburile gospodărești sunt percepute ca fiind aproape egal distribuite între bărbat și femeie.

În fine, vă las să vedeți singuri studiul. Cert e că vorbim despre un anumit mod de viață, despre o percepție culturală cu privire la societate, educație, familie

Descarcă de aici Studiul UNICEF „Sarcina și căsătoria timpurie în cazul tinerelor Rroma”

A se vedea și pagina 7 din acest Raport al organizației Salvați Copiii din 2008

Citește și Constatarea factuală despre mamele adolescente din comunitățile de rromi este la fel de „rasistă” ca afirmația că românii dau cele mai multe mame minore din UE

Sursa comentariului:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button