teoria genului

Actualul guvern slovac va include în legislație prevederile despre violența împotriva femeii fără să ratifice Convenția de la Istanbul. IATĂ DE CE

Robert Fico, Prim Ministru al Slovaciei, a declarat joi, 22 februarie 2018, că, în urma presiunilor opiniei publice, în mandatul său Slovacia nu va ratifica un document european controversat, Convenția de la Istanbul. El a mai afirmat că are susținerea totală a coaliției de guvernare în această privință.

Premierul slovac a explicat că prevederile din document referitoare la violența domestică vor fi preluate în legislația slovacă, dar ratificarea integrală a acestuia nu se poate face, deoarece ar intra în conflict cu legea fundamentală a țării: în prezent, Constituția Slovaciei definește căsătoria ca uniune între un bărbat și o femeie.

„Convenția Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor şi a violenței domestice”, cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul, a fost semnată de 45 de reprezentanți ai țărilor prezenți la o adunare de la Istanbul în 2011, dar a fost ratificată la nivel intern de numai 28 dintre aceste țări.

Liderii religioși și societatea civilă se opun prevederii documentului, care, pe lângă prevederile referitoare la combaterea violenței împotriva femeilor, redefinește noțiunea de „gen”, prezentând-o ca pe un construct psiho-social schimbător, fără legătură cu sexul biologic. În plus, convenția cere și măsuri de educare a populației – inclusiv a copiilor – pentru acceptarea acestei redefiniri a noțiunii de „gen”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Postoj.sk

Citește mai multe informații despre Convenția de la Istanbul


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button