Marxism cultural

AFP: Bulgaria nu mai ratifică controversata Convenție de la Istanbul

Pe 7 martie 2018, chiar în ajunul Zilei Internaționale a Femeii, guvernul bulgar a anunțat că abandonează eforturile de a ratifica în parlament Convenția de la Istanbul.

Convenția de la Istanbul este un document controversat al Consiliului Europei care, sub pretextul combaterii violenței împotriva femeii, cere introducerea de programe școlare prin care elevii să învețe că noțiunea de gen nu are legătură cu sexul biologic al persoanei.

Premierul Boyko Borisov a declarat, citat de agenția de știri AFP, că decizia Bulgariei se datorează reacțiilor puternice de respingere din societate, mai ales din partea liderilor religioși creștin ortodocși și musulmani.

Liderii religioși din Lituania, Letonia, Croația, Slovacia au condamnat și ei documentul. Guvernul slovac refuză și el să ratifice convenția, premierul Robert Fico declarând că aceasta ar putea intra în conflict cu definiția constituțională a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și VIDEO. Vasile Bănescu și Ana-Corina Săcrieru despre Convenția de la Istanbul

Citește și Episcopii lituanieni despre Convenția de la Istanbul: „Este inacceptabil să transformăm prevenirea violenței în vehicul ideologic pentru scopurile unor grupări care se opun specificului național și intereselor vitale ale țării”

Citește și Președintele Macedoniei despre Convenția de la Istanbul: „Introducerea unei noi înțelegeri a noțiunii de gen fără dezbatere publică va duce la toleranță impusă, fără respect real pentru diversitate”

Citește și 9 profesori universitari cer denunțarea Convenției de la Istanbul, citând un manual de genetică: „În momentul fecundării se stabilește sexul genetic al viitorului organism”

Citește și Declarația înalților reprezentanți ai bisericilor creștine din Republica Slovacă referitoare la Convenția de la Istanbul

Citește și Adina Portaru, doctor în științe juridice: Convenția de la Istanbul. Analiză și implicații

Citește și Actualul guvern slovac va include în legislație prevederile despre violența împotriva femeii fără să ratifice Convenția de la Istanbul. IATĂ DE CE

Citește și Liderii religioși din Bulgaria: Sub pretextul protejării femeilor și copiilor împotriva violenței, Convenția de la Istanbul desparte noțiunea de gen de sexul biologic

Citește și VIDEO. Penalizăm opiniile pro-viață? Eurodeputatul Steven Woolfe (UK) despre Convenția de la Istanbul ratificată de Parlamentul UE: O legiferare a delictului de opinie. Mâine ce opinie va fi interzisă?

Citește și Conferința parlamentarilor USR „Egalitatea de gen: test pentru democrație”

Citește și Este teoria egalității de gen responsabilă pentru creșterea violenței asupra femeii?


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button