Marxism cultural

Resurgența terorismului cultural de extremă stânga, un eșec al liberalismului american?

de Ștefania Armanca

În vara anului 2017, extremiștii americani de stânga dărâmă statui ale figurilor istorice și ale descoperitorului Americii, Cristofor Columb, explicând că aceștia susțineau sclavagismul și că doar așa se poate contracara așa-zisa „supremație a albilor” – fenomen ce renaște recent, cel mai probabil datorită deceniilor de discriminare pozitivă a minorităților.

Cu toate acestea, un fost polițist new-yorkez specializat în studierea extremismului din SUA a declarat, citat chiar de publicația de extremă stângă Vice,că, la un miting al „suprematiștilor albi”, s-a văzut nevoit să apere un astfel de „alb” de violența celor care se pretindeau anti-fasciști și anti-extremiști, dar acționau cu o violență extremă și nejustificată!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Tot recent, ultimul raport Europol arată că și în Europa atacurile extremiste, chiar dacă nu se soldează cu decese, ci doar cu răniri ușoare, vandalisme și dezordine publică, se situează în prezent pe un trend crescător, fiind chiar de două ori mai numeroase decât cele al teroriștilor jihadiști (raportul atacurilor extremiste este de 27 față de 13 atacuri jihadiste în anul 2016).

Între timp, însă, renumitul cotidian Washington Post nu se sfiește să gireze o organizație de extremă stângă, Antifa, care practică terorismul cultural, o formă de „poliție cetățenească a gândirii”. Aceasta se manifestă prin urmărirea persoanelor care exprimă „opinii greșite”, etichetarea lor ca „rasiști”, „fasciști” sau „naziști”, urmată de amenințări și violență, pe care adepții Antifa le numesc „acțiune directă”.

Aceste acțiuni sunt explicate pe ton elogios de un autor de la Washington Post în articolul intitulat „Charlottesville showed that liberalism can’t defeat white supremacy. Only direct action can” („Incidentul de la Charlottesville a demonstrat că liberalismul nu poate învinge supremația albilor. Numai acțiunea directă poate”).

Probabil că nu este atât de importantul modul arbitrar în care Antifa „decide” cine e rasist ori fascist: important este că se trece la „acțiunea directă” împotriva oricărei opinii „incorecte politic”. Astfel, sunt vizați cei cu opinii anti-imigrație, cei pro-viață, cei care susțin căsătoria ca instituție strict dedicată unirii dintre un bărbat și o femeie, sau cei care pun la îndoială efectele negative ale încălzirii globale.

Aceasta l-a determinat pe un român din diaspora să remarce cu amărăciune într-o postare pe Facebook că H.-R. Patapievici se înșelase când scrisese că „ura, ca sentiment politic public, a fost complet delegitimată de practica liberală occidentală”:

…Washington Post girează Antifa,…la (Universitatea) Berkeley sunt atacați invitații,… statuile sunt dărâmate,… portretele sunt îndepărtate în universități pentru că reprezintă albi,… președinți (n.red. – Trump) sunt pictați decapitați, în numele societății liberale…

Apelarea la o miliție paralelă este o renunțare la statul de drept… Girând violența și terorismul, pentru a-și masca neputința, unde crede liberalismul american că va ajunge?

Notă: Fotografia din deschiderea articolului este făcută la Cronulla, în Australia, la finele anului 2015. Antifaschistische Aktion era numele unei organizații anti-fasciste din Germania despre care se crede că își are originile în Partidul Comunist German, în 1932, și ar fi fost dizolvată în 1933 de naziști. A reapărut în anii 1980 în Europa, prezentându-se ca reacție la apariția grupurilor de extremă dreaptă. Azi acest grup de extemă stângă este transnațional tși poate fi văzut la protestele organizate cu ocazia summiturilor G20 și la alte evenimente orficiale din Europa și America. 

Citește și Reacții de la cititori legate de acțiunile de terorism cultural ale extremei stângi din SUA: dărâmarea statuii lui Columb, sub pretextul că simbolizează invazia capitalismului

Citește și SUA: Mișcarea Black Lives Matter are o parte întunecată pe care creștinii nu o cunosc

Citește și Le Figaro: „Donald Trump – cronica unui linșaj mediatic, intelectual și artistic” Cine sunt bizarii anti-fasciști cu metode fasciste?

Citește și Suporter democrat împușcă în mod deliberat un membru al majorității republicane din Congresul SUA. Extrema stângă, solidară cu atacatorul


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button