Marxism cultural

Suporter democrat împușcă în mod deliberat un membru al majorității republicane din Congresul SUA. Extrema stângă, solidară cu atacatorul

Steve_Scalise_shot_810_500_55_s_c1

Congresmanul republican Steve Scalise se află încă în stare gravă la un spital din Washington, DC, după ce, în data de 14 iunie 2017, a fost împușcat de un suporter în vârstă de 66 de ani al lui Bernie Sanders, figură proeminentă a Partidului Democrat din SUA.

Politicianul se afla la pregătirea pentru un meci de baseball amical cu membrii democrați ai Congresului SUA. Un alt congresman republican care a fost de față a declarat, citat de Fox News și confirmat și de polițiștii prezenți la incident, că atacatorul părea să fi venit în mod special acolo și întrebase înainte să deschidă focul dacă acolo se aflau doar republicani.

Atacatorul, James Hodgkinson, a murit în schimbul de focuri, deoarece polițiștii prezenți au ripostat, salvând astfel multe alte vieți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

S-a aflat ulterior că atacatorul postase recent pe pagina sa de Facebook mesajul:

E timpul să-l distrugem pe Trump și acoliții săi.

Daily Caller a relatat de curând că atacatorul avea o listă întreagă de republicani asupra sa.

Acest incident apare într-un context în care opoziția la adresa lui Trump și a majorității republicane se radicalizează. De curând, o actriță de mâna a doua s-a fotografiat pe Internet cu o efigie însângerată în mâini care reprezenta capul președintelui Trump.

DBGQCOBVwAAJiad

Iar cu numai câteva zile înainte de atac avusese loc o reprezentație cu o piesă de teatru finanțată din bani publici, despre asasinarea lui Iulius Cezar, în care respectiva figură istorică este reprezentată ca Donald Trump.

De altfel, un editorialist de la Huffington Post a scandalizat printr-un anunț postat pe Twitter, care spunea:

Pentru ca rezistența prin violență să funcționeze, trebuie organizare. Actele individuale sunt de înțeles, dar contraproductive/ineficiente.

huff-post

Nu au întârziat mesajele de solidarizare efectivă și împingere la extrem a mesajului:

19105695_316477755454994_5452570632475114383_n

Adică cei care nu sunt progresiști (nu agreează avortul și căsătoria între persoane de același sex) sunt fasciști. Și merită să moară.

Radicalizarea mesajelor stângii extreme nu este străină nici bătrânei Europe. În Germania, personalități politice indezirabile pentru stânga radicală sunt reprezentate cu fotografii și nume real într-o piesă de teatru care incită la violență împotriva lor. Un discurs „artistic” cu consecințe cât se poate de concrete: mașinile acestora au fost incendiate după premieră.

Citește și Mitraliera, argumentul stângii democrate

Citește și Noul discurs al urii se transformă în violență reală – ce pățesc conservatorii germani

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button