Marxism cultural

Daniel Gheorghe: „Una dintre cele mai perfide minciuni ale noii stângi este confuzia dintre conservatorism și populism”

de Daniel Gheorghe, Facebook

Una dintre cele mai perfide minciuni ale noii stângi este confuzia dintre conservatorism și populism. Conservatorul crede in elite, în ierarhii organice și în valori care se pot întrece între ele. Spre deosebire de elitismul conservator, populismul aduce ipocrizia egalitarismului de imagine în care ți se explică cum trebuie sa te tavalesti în noroi spre „a da bine” ori te împinge a mânca semințe pe marginea șanțului să nu pari îngâmfat.

Conservatorul crede în personalitatea unică a omului și în demnitatea și libertatea persoanei ca un dat din naștere, populistul o să vină să spună că „toți sunteți la fel” si va urla împotriva oricărei ierarhii legitime. Conservatorul păstrează ordinea și stabilitatea, populistul azi te pupa si mâine te înjură, poate fi oricând și de dreapta și de stânga și de centru și privește cu invidie orice discurs coerent care apare în societate. Conservatorismul preferă să păstreze credința și cultul pentru rădăcini istorice ori moșteniri identitare, nu este schimbător precum populismul.

În conservatorism viața politică înglobează tradiția și experiența, se cultivă acel „cursus honorum” de care știm din Roma. În opoziție, populism este mânat de un instinct gregar, anti-parlamentar prin excelență și vine să arunce la vârful arenei publice o droaie de neaveniți. În populism se propulsează pe funcții înalte oameni fără studii, fără o meserie concretă și care sunt considerați a fi buni fix pentru că nu au habar de viața politică.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Argumentul este unul simplist: toți oamenii politici vechi sunt răi și trebuie să plece! De aceea, este o maximă impostura a alătura populismului, conservatorismul!

Am un singur sfat pentru toată lumea: când aveți de votat, alegeți rațional, în spirit conservator, iar nu înșelat de emoțiile politice deșarte din care se hrănește mereu flexibilul curent populist!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button