avort

Mii de femei au trimis mărturii la Curtea Supremă SUA: Avortul chimic le-a produs imense daune fiziologice și psihologice

de Redacția Stiripentruviata.ro

O fundație din SUA a depus la Curtea Supremă SUA un memoriu în care 2.743 de femei dau mărturie despre consecințele fizice și emoționale grave pe care le-a produs avortul chimic asupra lor.

Printre femeile reprezentate în memoriu se numără Abby Johnson, fostă angajată Planned Parenthood devenită susținătoare a cauzei pro-viață, precum și nepoata lui Martin Luther King, Alveda King.

Abby Johnson a declarat că medicii care i-au prescris substanțele pentru avort chimic i-au spus că experiența va semăna cu „o menstruație abundentă”. Dar, la 30 de minute după ce a luat a doua substanță, a avut dureri atroce, o hemoragie care „făcea baia să semene cu scena unei crime” și cheaguri de mărimea unei lămâi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Îmi amintesc că am simțit când copilul a ieșit din mine. L-am luat pe bebe în mâini și, pentru o clipă, nu am știut ce să fac. Nimeni nu mă pregătise pentru acel moment. Nu mă așteptam să-l recunosc ca atare după ce îl elimin. Mi s-a părut greșit să-mi arunc copilul în toaletă, dar nu știam ce altceva să fac. În cele din urmă, mi-am aruncat copilul în toaletă, am închis ochii și am tras apa”, scrie Abby Johnson în mărturia ei.

Nu este pentru prima dată când Abby Johnson își povestește experiența avortului chimic pe care l-a făcut. Iată aici o mărturie mai veche a ei pe care ar trebui să citească toate femeile care se gândesc să facă avort chimic.

În anul în care Abby Johnson a făcut avortul chimic, o tânără de 18 ani, Holly Patterson, a murit în urma acestei proceduri incorect prezentate și prescrise. Tatăl ei a creat un website care prezintă riscurile acestui tip de avort: abortionpillrisks.org.

Memoriul actual a fost depus în sprijinul unui caz adus în fața Justiției de Alliance for Hippocratic Medicine, o organizație care a reclamat Agenția pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) că a aprobat prea ușor distribuirea substanțelor pentru avortul chimic (sau medicamentos).

Acestea sunt mult prea ușor prescrise, iar metoda de avort este prezentată incorect, fără efectele secundare, care pot fi teribile și extrem de periculoase de la o femeie la alta.

Organizația care a intentat procesul ajuns la Curtea Supremă SUA cere o reglementare mai bună a distribuirii substanțelor care induc avortul chimic, deoarece acesta se face acasă, fără supraveghere medicală, și presupune hemoragii abundente și dureri asemenea celor durerilor nașterii, provocare pe cale chimică.  

Chiar dacă unele state americane au interzis sau restricționat avortul după ce Curtea Supremă SUA a stabilit că decizia rămâne la latitudinea lor, în statele unde avortul continuă să fie legal, numărul de avorturi induse a crescut exponențial, în principal datorită avortului chimic, care este responsabil de 63% din această creștere.

7 Lucruri despre avortul medicamentos pe care revistele glamour nu ți le spun

Avortul medicamentos nu este raportat nici în SUA, dar sunt studii și statistici care arată cât este de periculos

SUA: Pastilele pentru avort chimic se pot procura acum de la farmacie

Ohio, SUA: Mama poate alege să înmormânteze copilul avortat


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button