avort

Avortul medicamentos nu este raportat nici în SUA, dar sunt studii și statistici care arată cât este de periculos

de Redacția Stiripentruviata.ro

Administrația Biden a permis procurarea pastilelor pentru avortul medicamentos (chimic) direct din farmacii, fără un consult medical prealabil.

Cu toate acestea, există studii care arată că avorturile chimice au o rată de complicații de patru ori mai mare decât avorturile chirurgicale.

Un studiu a folosit datele anonimizate ale asiguraților medical din California în perioada 2009 – 2010. Alt studiu, tot realizat pe baza asigurărilor medicale, a trecut în revistă cererile de decontare a cheltuielilor medicale pe parcursul a 17 ani. Iar un studiu finlandez a inclus 42.000 de femei finlandeze care au făcut avort între 2000 și 2006.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Disponibilitatea pilulelor pentru avort chimic pe scară largă și fără consult medical prealabil implică riscuri enorme:

  • dacă o femeie are o sarcină extrauterină, avortul chimic i-ar putea fi fatal;
  • dacă sarcina femeie este mai avansată decât crede, avortul chimic îi poate afecta  grav sănătatea prin rupturi uterine, hemoragii masive și alte leziuni care pun viața în pericol.

Date recente de la Autoritatea pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) arată că, în perioada septembrie 2000 – iunie 2022, pilulele de avort chimic au provocat 28 de decese în rândul femeilor însărcinate. În aceeași perioadă, aceste pilule au fost cauza a 414 infecții, 616 de cazuri de hemoragie care au necesitat transfuzii și 1.048 de spitalizări.

În total, în ultimii 22 de ani, FDA a raportat peste 4.200 de evenimente adverse cauzate de avorturile chimice. Având în vedere standardele laxe de raportare a avorturilor chimice din Statele Unite, această cifră este probabil mai mare.

Mulți farmaciști nu sunt conștienți de complicațiile provocate de medicamentele pentru avort chimic și de politicile care îl reglementează.

Un articol publicat în 2021 în Journal of the American Pharmacists Association a constatat că doar 53% dintre farmaciști au înțeles riscurile administrării de mifepristonă și doar 53% au înțeles legile care îi obligă să implice părinții minorilor în distribuirea pastilei pentru avortul chimic.

În plus, mai puțin de o treime dintre farmaciști cunosc efectele adverse ale acestor medicamente, cum ar fi febra și frisoanele, a explicat Michael J. New, cercetător asociat la Institutul Charlotte Lozier, pentru website-ul Life News.

Eforturile de extindere a accesului la avort chimic s-au intensificat după decizia Dobbs a Curții Supreme, care lasă libertate statelor americane să legifereze avortul în funcție de mandatul primit de la alegători.

Eforturile industriei avorturilor sunt intens susținute de Administrația Biden.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button