„Poți să-ți spui părerea… atâta timp cât ești de acord cu noi!” / „Avortul, ultima exploatare a femeii” (7)
„Poți să-ți spui părerea… atâta timp cât ești de acord cu noi!”
Bărbații care se exprimă în favoarea avortului sunt bine văzuți. Sunt bine văzuți chiar și cei care se declară neutri cu privire la chestiune. Dar cei care se exprimă în favoarea vieții nu sunt deloc încurajați. Dacă o fac, sunt luați peste picior și acuzați că sunt împotriva femeii, a drepturilor ei reproductive, că sunt tradiționaliști. Câteodată, simplul fapt de a fi bărbat te face suspect în ochii feministelor pro-avort, după cum a dovedit-o la un moment dat procurorul Florynce Kennedy, o activistă feministă, care a glumit: „Dacă bărbații ar putea rămâne însărcinați, avortul ar deveni sacrosanct”.
Organizația educațională pentru care lucrez, Online for Life, a lansat de curând o aplicație de iPhone care le permite oamenilor să se roage pentru familiile care se gândesc să recurgă la avort. O femeie care a prezentat aplicația în presă a scris despre noi: „Am avortat câțiva copii din propriul uter. Dar de când au ei (bărbații de la Online for Life) vagin? Ah, pardon… Nu au! Mult noroc cu balivernele astea!”
Alta a scris: „Hei, Brian, ce virtuos din partea ta să proclami că știi ce e mai bine pentru toți în afară de tine. Mai ales în cazul femeilor însărcinate, având în vedere că tu nu o să știi niciodată ce este o sarcină și habar n-ai de contextul fiecăreia! Aplicația e balamuc. Vezi-ți de treaba ta!”
Ideea e următoarea: deoarece procedura avortului se efectuează asupra femeii, bărbații nu au dreptul să aibă o opinie și nici să se amestece.
Apărătorii avortului vor să spună efectiv că, „dacă tot nu poți rămâne gravid, lasă problema pe seama femeilor”, după cum constată și un alt susținător al opțiunii pentru viață, Scott Klusendorf. El numește această atitudine „obiecția de tip nu-mi-place-fața-ta”. În realitate, argumentele nu au nicio legătură cu sexul celui care le susține. Sunt doar valide sau nu, indiferent de cine le prezintă – bărbat sau femeie.
Dacă, așa cum argumentează unii, abilitatea de a naște ar fi unicul lucru care ne califică pentru a ne putea pronunța în chestiunea avortului, atunci însăși decizia celebră din cazul Roe vs. Wade ar trebui pusă sub semnul întrebării, iar toți bărbații care au contribuit la legalizarea avortului sau lucrează în apărarea lui ar trebui să-și caute de lucru în altă parte. Șapte din cei nouă bărbați membri ai Curții Supreme la momentul respectiv au votat pentru legalizarea avortului. Nu ar fi trebuit, oare, ca voturile lor să nu conteze, din moment ce ei nu aveau uter? Ce să mai vorbim de numeroșii bărbați care au înființat organizații ca Planned Parenthood, ACLU (Uniunea Americană a Libertăților Civile) sau alte organizații pro-avort? Oare vocile lor ar trebui luate în seamă?
De fapt, sunt luate în seamă. Singurele voci cărora nu li se permite să vorbească sunt cele ale bărbaților care nu sprijină avortul. După cum subliniază și Klusendorf, argumentul ar trebui reformulat astfel: „Niciun bărbat care nu e de acord cu noi nu are dreptul să vorbească despre avort” [26].
Cancerul de prostată ucide mii de bărbați anual. Bărbaților le pasă despre acest subiect și ar trebui să aibă acces la surse de informare pentru a adopta o opinie informată care să-i ajute să evite această problemă. Oare femeile, care nu au organe masculine, nu ar trebui să aibă dreptul să vorbească despre această boală? Nu sunt ambele sexe de acord că această afecțiune ucide bărbații?
Faptele nu pot fi mistificate. Sexul unei persoane nu schimbă faptele și nici nu afectează dreptul acesteia de a discuta despre ele.
NOTE
[26] Scott Klusendorf, The Case for Life: Equipping Christians to Engage the Culture (Wheaton, Ill.: Crossway Books, 2009), pp. 182-3.
Pe 8 decembrie 2014, ProValori Media a lansat a lansat cartea Avortul, ultima exploatare a femeii, de Brian E. Fisher, fondatorul organizației americane Online For Life, care, de la înființarea ei, în 2007, a salvat de la avort peste 2.000 de copii.
Acest volum, dintr-o perspectivă originală și provocatoare, pune în discuție tocmai drepturile femeii și ale copilului nenăscut, explorând rolul bărbaților în impunerea și răspândirea practicii avortului în cea mai puternică națiune din lume și apoi în alte țări.
Pe parcursul mai multor săptămâni ne propunem să vă prezentăm fragmente din acest volum.
Cartea „Avortul, ultima exploatare a femeilor” se poate achiziționa de la Librăria bizantină, din rețeaua de librării Supergraph și online de pe site-ul Librăriei Sophia.
De asemenea, cartea este disponibilă și gratuit, în format digital, la adresa de web www.avortulexploateazafemeile.