avortstudii şi cercetări ştiinţifice

Studiu: Femeile care avortează la prima sarcină riscă de 4 ori mai multe avorturi induse și spontane de-a lungul vieții

de Redacția Stiripentruviata.ro

Un nou studiu validat științific a descoperit că femeile care fac avort la prima sarcină sunt „susceptibile de a avea mai multe sarcini, mai multe avorturi și mai multe avorturi spontane decât femeile a căror primă sarcină se termină cu nașterea copilului”.

Astfel, avortul la prima sarcină supune femeile unui risc uriaș de probleme ale reproducerii de-a lungul vieții.

Studiul, realizat Charlotte Lozier Institute (CLI), a trecut în revistă baze de date anonimizate în care au fost înregistrate cereri de decontare a cheltuielilor medicale pe parcursul a 17 ani. Acestea făceau parte din programul federal Medicaid, care decontează din bani publici și cheltuielile de avort la cerere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Au fost analizate date de la 5.453 de beneficiare care au fost permanent în programul Medicaid între anii 1999 și 2015. Acestea aveau vârsta de 16 ani în 1999. Ele au fost organizate în trei grupuri în funcție de rezultatul primei lor sarcini: naștere, pierdere naturală sau avort.

Studiul a constatat că, în comparație cu femeile ale căror prime sarcini s-au soldat cu o naștere vie, femeile ale căror prime sarcini s-au încheiat cu un avort au avut, în medie:

  • cu 53% mai multe avorturi spontane;
  • cu 35% mai multe sarcini pe parcursul vieții lor reproductive;
  • de peste patru ori mai multe avorturi;
  • doar jumătate din numărul de copii născuți vii al femeilor din prima categorie.

Dr. James Studnicki, vicepreședinte CLI pentru analiza datelor și autorul principal al studiului, a declarat: „Susținătorii avortului vor ca americanii să creadă că avortul le dă putere femeilor. Această narațiune optimistă și deplasată pur și simplu nu este susținută de experiențele reproductive reale ale femeilor reale”.

„Probabilitatea crescută a avorturilor multiple ar trebui să fie alarmantă pentru oficialii din domeniul sănătății publice, știut fiind faptul că alte câteva studii validate științific au constatat că femeile care fac mai multe avorturi prezintă și un risc mai mare de complicații viitoare ale sarcinii, un risc mai mare de tulburări de sănătate mintală și chiar de deces. Acest lucru înseamnă că un avort la prima sarcină supune femeile unui risc sporit pentru o cascadă de evenimente adverse pe tot parcursul vieții.”

Tessa Longbons, cercetător asociat senior la CLI și coautoare a studiului, a declarat:

„Prima sarcină a unei femei îi modelează cursul vieții. … În timp ce politicienii pro-avort atacă centrele de sprijin pro-viață, realitatea este că consilierea plină de compasiune oferită de aceste organizații comunitare este exact ceea ce are nevoie o femeie pentru a-și păstra sănătatea fizică, mentală și reproductivă pe termen lung.”

Studiul este primul care utilizează 17 ani de date anonime privind cererile de rambursare Medicaid pentru a identifica primul rezultat al sarcinii fiecărei femei – naștere, avort sau pierdere naturală – și a urmări rezultatele fiecărei sarcini ulterioare.

Nicio altă cercetare publicată până în prezent nu a abordat asocierea unui rezultat al primei sarcini cu fiecare rezultat al sarcinii ulterioare.

Prelucrare după Live Action

Studii prea mult timp neglijate: Legătura dintre avort, naștere prematură și riscul de handicap grav la copiii concepuți ulterior

Studiile ignorate de activiștii pro-avort: Avortul implică risc de boli mintale și sinucidere

STUDII. Riscul de sinucidere după un avort indus este cu aproape 500% mai mare decât după o naștere

O analiză a 20 de studii a relevat faptul că avortul provocat crește cu 151% riscul apariției cancerului la sân


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button