avort

STUDII. Riscul de sinucidere după un avort indus este cu aproape 500% mai mare decât după o naștere

ProVita Media, 27 octombrie 2017 – La 50-de ani de la adoptarea, în Marea Britanie, a Legii avortului (1967), Societatea Britanică pentru Protecția Copiilor Nenăscuți (SPUC) a lansat Raportul Abortion and Women’s Health („Avortul și sănătatea femeilor”). Coordonat de dr. Gregory Pike, cercetător medical și director fondator al Centrului de Bioetică și Cultură din Adelaide, Australia, acesta conține o trecere în revistă a studiilor existente și va fi trimis medicilor generaliști de pe tot cuprinsul Marii Britanii.

Principalele date arătate de studii:

  • riscul de sinucidere este de aproape șase ori (cu aproape 500% în plus) mai mare după un avort indus decât după o naștere;
  • avortul este asociat cu rate semnificativ mai mari de deces comparativ cu femeile care au dat naștere;
  • femeile au descris că au avut o tristețe semnificativă la trei ani după avort;
  • există un risc crescut cu 30% de depresie și cu 25% risc crescut de anxietate după avort;
  • femeile care au avut avorturi au prezentat tulburări de sănătate mintală cu 30% mai des comparativ cu femeile care nu avuseseră un avort;
  • depresia, anxietatea și tulburarea de stres post-traumatic sunt, de asemenea, asociate cu sarcini ulterioare la femeile care au făcut avort;
  • femeile care au făcut avort prezintă risc mai mare de spitalizare la psihiatrie decât femeile care păstrează și nasc copilul;
  • femeile care fac avort medical prezintă risc de infecție și riscul de a avea nevoie de: transfuzii de sânge, tratament de urgență, administrare intravenoasă de antibiotice.

La lansarea raportului, Antonia Tully, coordonator de programe la SPUC a declarat:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Lobby-ul pentru avort și industria avortului, care primesc milioane de lire sterline de la contribuabili pentru efectuarea avorturilor finanțate de stat, nu par să le pese de impactul avortului asupra femeilor. Realitatea este că impactul este sfâșietor și îngrozitor pentru atâtea femei.

Suntem îngrijorați că femeile care trec printr-un avort au probleme de sănătate mintală cu 30% mai des decât femeile care nasc. Pentru noi contează că riscul de sinucidere este de șase ori mai mare după un avort decât după nașterea copilului.

Bazându-se pe acest raport membrii SPUC s-au întâlnit cu parlamentarii britanici, îndemnându-i să se opună oricărei acțiuni de liberalizare a avortului.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button