familie

O analiză a 20 de studii a relevat faptul că avortul provocat crește cu 151% riscul apariției cancerului la sân

Sursă: LifeNews

În 2018 Institutul de Prevenire a Cancerului la Sân a finanțat și publicat în Issues in Law and Medicine un articol sub titlul „Avortul provocat ca factor independent de risc pentru cancerul la sân. O evaluare și metaanaliză a unor studii pe femei din Asia de Sud-Est (Metaanaliza analizează studii similare, dar realizate independent, în scopul utilizării datelor la întocmirea de statistici). Au fost analizate 20 de studii, din care 16 au fost efectuate pe femei din India. Concluzia metaanalizei a fost că avortul provocat crește riscul de cancer la sân cu 151%.

Un alt articol, apărut tot în Issues in Law and Medicine, în 2014, sub titlul „Avortul provocat și cancerul la sân”, evidenția o creștere a apariției cancerului la sân în intervalul a 10-14 ani de la provocarea avortului.

Studiul „Epidemiologia cancerului la femeile din India”, publicat în Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology, semnala o dublare a cazurilor de cancer la femeile din India, în perioada 1982-2005. În prezent, cancerul la sân este principala cauză de deces a femeilor din India, iar numărul de cazuri este în creștere afectând 1,5 milioane de femei anual. Mai mult, vârsta de apariție a cancerului la sân pentru femeile din India este de 30-40 de ani, cu 10 ani mai mică față de cele din Vest.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Potrivit UNICEF, aproxinativ 27% din femeile indiene se căsătoresc până la vârsta de 18 ani.

Avortul a fost legalizat în India în 1971. Deși nu este legală, selecția sexului copiilor prin avort este o practică care cauzat în India în ultimii 20 de ani avortul a jumătate de milion de fetuși de sex feminin pe an, băieții fiind preferați. Pe lângă tragediile care afectează familiile prin decesul mamelor și soțiilor tinere din cauza cancerului la sân, avorturile, provocate în special pentru selectare sexului copiilor, au dus la un dezechilibru între numărul de femei și cel de bărbați, având ca efect o societate disfunțională, cu mulți bărbați fără soții sau cu alte urmări sociale regretabile.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button