avort

Pentru a combate avorturile forțate, Louisiana interzice vânzarea fără rețetă a substanțelor pentru avort medicamentos

Geff Landry, guvernatorul statului american Louisiana, a promulgat recent o lege recent votată de Legislativul acestui stat, care include mifepristonul și misoprostolul în rândul substanțelor controlate, care nu mai pot fi eliberate fără rețetă de la medic.

Legea a fost gândită pentru a împiedica bărbații să le administreze partenerelor lor cu forța, sau fără cunoștința acestora, aceste substanțe care formează împreună protocolul pentru avort medicamentos.

Textul legii menționează că dorește recunoașterea „crimei de avort forțat prin mijloace frauduloase”.

Aceasta „este comisă atunci când o persoană, intenționat și în deplină cunoștință de cauză, folosește sau încearcă să folosească o substanță care provoacă avortul asupra unei femei însărcinate, fără cunoștința sau consimțământul acesteia, pentru a o determina să avorteze”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Decizia din Louisiana a inclus mifepristonul și misoprostolul în clasa IV a medicamentelor de risc, alături de Xanax și alte substanțe de același tip.

Când Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a modificat regulamentele de siguranță pentru a permite distribuirea pastilei de avort prin poștă, organizațiile pro-viață au avertizat că această schimbare va facilita obținerea medicamentului de către prădătorii sexuali, pentru a le administra în secret victimelor fără cunoștința acestora.

Temerea nu era nici pe departe nefondată. Presa americană și britanică este plină de relatări de acest fel.

O mărturie oferită celei mai mari rețele de centre de sprijin în criza de sarcină din lume sună astfel:

Maggie (numele real a fost schimbat pentru protejarea identității) era într-o relație abuzivă, iar violența și amenințările soțului o făceau să se blocheze și să-i fie teamă să plece de lângă el. Într-o noapte rece de ianuarie 2024, soțul a bătut-o și i-a băgat cu forța în gură medicamente pentru avort. Femeia a înghițit pastila, dar, în noaptea aceea, în timp ce el dormea, l-a părăsit. Povestindu-i surorii ei prin ce a trecut, și-a exprimat regretul profund și dragostea pentru copilul ei nenăscut. Atunci, la o căutare rapidă pe net, au găsit Abortion Pill Rescue Network și au sunat. Copilul a fost salvat prin inversarea efectului primei pastile de avort.

În 2007, Manishkumar Patel, cetățean al statului american Wisconsin, a fost acuzat de tentativă de omor intenționat de gradul întâi, pentru că a încercat să-i strecoare prietenei sale pilula abortivă într-o băutură. A fost condamnat la 22 de ani de închisoare, pe care a început să-i efectueze abia din 2017, după ce a stat ascuns 10 ani.

În 2013, John Welden din Florida, SUA, și-a păcălit prietena să ia Cytotec (misoprostol), spunându-i că este un antibiotic. A fost condamnat la aproape 14 ani de închisoare.

În 2021, japonezul Jin Mimae a fost arestat pentru că i-a strecurat mifepristonă prietenei sale fără ca aceasta să bănuiască.

Tot în Wiscounsin, Jeffrey Smith a fost acuzat de tentativă de omucidere de gradul întâi a unui copil nenăscut în 2019, după ce a pus pastile de avort pe care le obținuse prin poștă în sticla de apă a prietenei sale. A fost condamnat la 5 ani de închisoare și 15 ani de perioadă probațională.

În Marea Britanie, un funcționar guvernamental a fost condamnat la 45 de luni de închisoare după ce a făcut același lucru cu amanta sa însărcinată, pentru a evita ca familia să afle că avea o relație extraconjugală.

După cum se observă, și pedepsele date bărbaților care fac aceasta sunt tot mai reduse. La începutul anului 2024, un texan a primit doar 180 de zile în închisoare și 10 ani de perioadă probațională după ce a încercat să inducă un avort asupra partenerei lui fără cunoștința acesteia, punându-i mifepriston în băutură.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button