Uncategorized

VIDEO. Facebook șterge filmările cu Sorina târâtă pe jos și contul jurnalistei Sorina Matei, care investighează cazul

Facebook a șters cea mai șocantă filmare în care se vede cum fetița Sorina este târâtă pe jos de un procuror, reprezentant al statului român. Filmarea, realizată de tatăl fetei în curtea propriei case, a fost postată pe Facebook de părintele Eugen Tănăsescu. După două zile, Facebook a făcut clipul inițial imposibil de redat când la înglobarea în site, apoi l-a șters.

Imaginile filmate în curtea casei familiei Șărămăt au dispărut din online, la cererea familiei Săcărin, adoptatorii internaționali, care au pretins că încalcă dreptul la intimitate al copilului. Filmarea, cu chipul fetiței blurat, conform reglementărilor în vigoare, a fost repostată pe Facebook de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) și are deja aproape un milion de vizualizări.

Pe Facebook s-au păstrat și alte filmări cu răpirea Sorinei: cea făcută de ginerele lui Vasile Șărămăt a depășit 800.000 de vizualizări, iar un alt video, difuzat de Sabotorii Gorjului, a depășit 3,2 milioane de vizualizări.

Între timp, Facebook îi suspendă Sorinei Matei când contul personal, când pagina de Facebook. Jurnalista scrisese despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe și investigase conflictele de interese din jurul deciziei Curții de Apel Craiova de a o încredința pe Sorina spre adopție soților Săcărin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cele trei conturi de Facebook pe care le-a folosit recent Sorina Matei sunt:

https://www.facebook.com/presa.curata.3

https://www.facebook.com/sorinaruxandra.matei

https://www.facebook.com/sorinaruxandra.matei

ÎNTREBARE: Cine sunt de fapt soții Săcărin și de ce și-au dorit atât de mult să o adopte pe Sorina în pofida legii de drept și a legii bunului simț?

https://www.facebook.com/faciasromania/videos/634492760295501/

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button