avort

„Avortul nu echivalează cu îngrijirile medicale”: Rugăciune la Londra la 57 de ani de la legalizare

de Redacția Stiripentruviata.ro

În Westminster Cathedral Piazza din Londra s-a desfășurat sâmbătă, 27 aprilie 2024, o seară de rugăciune pentru victimele avortului – copiii nenăscuți și părinții afectați de trauma avortului.

Evenimentul a marcat 57 de ani de la legalizarea avortului în Marea Britanie și a avut ca motto mesajul: „Avortul nu echivalează cu îngrijirile medicale”.

„Să nu credeți niciodată minciuna că aceasta nu este o problemă a bărbaților sau că bărbații nu sunt calificați să vorbească despre avort. De fapt, aș spune că dimpotrivă, vom putea aborda această problemă abia atunci când bărbații vor vorbi despre ea. Așa că le mulțumesc din adâncul inimii mele tuturor bărbaților care au venit în această seară, este foarte încurajator”, a spus Isabel Vaughan Spruce, directoarea Marșului pentru viață din Marea Britanie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Știu că, uneori, această bătălie pentru viață și împotriva avortului este atât de implacabilă și atât de mare, încât poate părea copleșitoare. Dar este important să nu ne descurajăm de la a ne implica după puteri. Cunosc oameni care au ales viața datorită unor gesturi aparent nesemnificative din partea celor din jur.”

Isabel Vaughan Spruce, directoarea Marșului pentru viață din Marea Britanie, la veghea cu rugăciune prin care au fost marcați 57 de ani de la legalizarea avortului în această țară. Acțiunea a avut loc sâmbătă, 27 aprilie 2024. Foto: Facebook / March for Life UK

„Îmi vin în minte niște prieteni cu o familie frumoasă a căror fiică era să fie avortată, dar este în viață astăzi datorită câtorva cuvinte de încurajare din partea unui străin. Cunosc femei și bărbați care au început călătoria lor spre vindecare după ce au suferit în urma unui avort doar pentru că cineva a distribuit pe rețelele de socializare un video cu mărturia cuiva care trecuse prin aceeași situație”, a continuat Isabel Vaughan Spruce.

„Sunt lucruri de care suntem cu toții capabili, gesturi mici care pot avea un impact imens. Dar există și momente în care am putea fi chemați să dăm mai mult și trebuie să fim pregătiți să facem aceasta și să ne asigurăm că suntem pregătiți spiritual pentru provocările personale care probabil ne vor apărea în cale dacă ne angajăm să trăim conform convingerilor noastre pro-viață.”

Foto: Facebook / March for Life UK

„Așa că hai să ne rugăm împreună pentru noi și pentru ceilalți. Să ne rugăm pentru o determinare reînnoită de a ne juca rolul în apărarea vieții. Să ne rugăm pentru inimi care să sufere pentru milioanele de vieți curmate cu permisiune de la guvern și cu bani publici și plânse de un număr incalculabil de femei și bărbați cărora li s-a vândut minciuna că avortul nu este echivalent cu îngrijirile medicale”, încheiat directoarea Marșului pentru viață Marea Britanie.

Foto: Facebook / March for Life UK

Limita de avort în Marea Britanie este de 24 de săptămâni de sarcină.

Foto: Facebook / March for Life UK

Marșul pentru viață 2024 de la Londra va avea loc Sâmbătă, 7 septembrie și va avea aceeași temă: ideea că sarcina nu este o boală, iar avortul la cerere nu echivalează cu îngrijirile medicale.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button