adopţie

Sorinei Matei i s-a închis și al doilea cont de Facebook. A scris de cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În doar trei zile, jurnalistei Sorina Matei (B1 TV) i s-au închis două conturi de Facebook, cel personal și cel pe care-l administra sub numele de „Presa Curată”. Acum poate fi citită pe pagina de Facebook Manciu Media Group, unde a scris de curând:

„Numele meu este Sorina Matei, sunt jurnalist, şi având în vedere situaţia cu totul excepţională din ultimele zile care a continuat cu mult mai multă putere astăzi şi cu o viteză nemaiîntâlnită pentru mine în 23 de ani de presă, voi scrie pe această pagină, fiind găzduită de Manciu Media Group. Din motive pe care sper să le înţelegeţi cu toţii, nu pot să dau mai multe detalii de ce mă găsiţi aici, însă fundamental, important şi esenţial este ca informaţia corectă, reală şi verificată să ajungă în timp real la oameni. Pentru că aceasta ne este meseria. Să informăm corect şi să aflăm adevărul.
Constat că este o atenţie sporită, excesivă şi direcţionată asupra a ceea ce scriu şi public în legătură cu speţa micuţei Sorina, cumva o înţeleg, având în vedere conexiunile şi implicaţiile pe prea multe paliere. Însă nu este deloc normal ceea ce se întâmplă, trăim totuşi într-o democraţie, o ţară liberă, cu drepturi şi libertăţi fundamentale constituţionale garantate, cu o Justiţie al cărui act de înfăptuire trebuie să fie bazat pe principiile legal universale- echidistanţă, imparţialitate şi independenţă, altfel nu se poate numi Justiţie.”

Duminică seară, Sorina Matei a lansat un apel de unire a tuturor dincolo de tot ce altceva îi desparte, pentru a clarifica ramificațiile cazului de adopție forțată a Sorinei, fetița din Baia de Aramă ridicată cu forța de acasă de procurorul craiovean Maria Pițurcă. Aceasta din urmă este în prezent anchetată de Secția pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Exista vreo dovada pentru ideea lansata de scandalagiim de la B1 TV , ca se urmareste transplant de organe ? niciuna , afara de speculatii referitoare la faptul ca sotul mamei adoptive lucreaza la firma Richter care ar avea printre altele obiect de activitate trasplant de organe , doar speclatii…Traficul de persoane pentru trasplant de organe este ilegal in SUA si se pedepseste cu inchisoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button