Marxism cultural

Profesor universitar canadian explică simplu de ce libera exprimare e mai importantă decât dreptul transsexualilor de a nu fi jigniți

Dr. Jordan Peterson, profesor la Universitatea din Toronto, psiholog clinician, cercetător și scriitor interesat de psihologia religiei și a ideologiei, este alt profesor universitar de top din Occident aflat sub tirul organizațiilor progresiste și al mass-media corecte politic.

Motivul? Refuzul său de a se adresa persoanelor transgender cu un pronume care nu are legătură cu sexul lor biologic sau un pronume care nu desemnează niciunul din cele două genuri din biologie și a fost inventat din motive ideologice pentru a acomoda aceste persoane.

Intervievat de o jurnalistă într-o emisiune televizată, profesorul a explicat simplu de ce este mai important dreptul la liberă exprimare decât obligarea tuturor să folosească un limbaj special doar pentru a nu ofensa o minoritate.

– De ce libera exprimare este mai importantă decât dreptul transsexualilor de a nu fi jigniți?, întreabă jurnalista Cathy Newman de la Channel 4.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

– Fiindcă, pentru a putea gândi, riscăm să jignim. Uitați-vă la conversația pe care tocmai o purtăm. Riscați în mod clar să mă ofensați cu această întrebare, deoarece căutați adevărul. De ce ar trebui să aveți acest drept? Este destul de incofortabil, i-a răspuns dr. Jordan Peterson jurnalistei, care a rămas fără argument.

VIDEO

Sursa: Daily Wire

Citește și Catedră de la Cambridge interzice cuvinte ca „flair”, „brilliance” și „genius”, pentru că implică „inegalitatea de gen”

Citește și Universitatea Oxford a generat o dispută națională pe tema libertății de expresie după ce a interzis o dezbatere despre avort

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button