Marxism cultural

Neo-marxismul reia retorica comunistă: Suntem buni pentru că luptăm cu nazismul

O utilizatoare se întreabă pe o rețea socială:

Nu înțeleg de ce se spune despre Șora ca ar fi intrat in Partidul Comunist Francez doar ca să lupte împotriva „naziștilor”, pentru că avea o soție evreică, când el a intrat abia în 1945 în PCF, iar Rezistența Franceză își ‘încheiase misunea’ încă din 1944.

E delirantă polemica propusă de Tismăneanu întru apărarea lui Șora: „Ce era mai bine? Să fi fost colaborator sau comunist în Franța ocupată?” Păi, „son grand ami” s-a înscris în PCF într-o Franță eliberată.

Contra-demonstrație a „AntiFa”(sciștilor) la Portland, în SUA. Protestau față de un marș al patrioților și pentru că poliția împușcase într-o confruntare un delincvent care se întâmplase să fie de culoare

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button