Marxism cultural

Radu Buzăianu, realizator TV: „Iisus incurca mereu. Nici acum nu prea mai e loc cand e vorba de el”

După sfințirea Catedralei Naționale, realizatorul TV Radu Buzăianu a scris pe Facebook:


Dar sa vorbim despre Catedrala. Ca n-am zis nimic ieri. Am citit ce spun “partile”.

Am o problema de principiu cu cei care nu fac diferenta intre managementul Bisericii Ortodoxe si Biserica Ortodoxa. Mai am o problema cu cei care gandesc putin: “eu nu sunt cu biserica, deci sa nu se faca”. Banii statului sunt banii oamenilor. Nu sunt banii “lu” Viorica sau “lu” domnu Liviu. Aia 3 km de autostrada investiti acolo sunt banii celor 50 000 de oameni stransi in fata apreciind ce s-a facut. Cand ati vazut in fata Catedralei 50 000 de oameni, erau 50 000 de crediciosi, dar, surpriza, erau de asemenea, 50 000 de contribuabili. Cine are senzatia ca d-aia nu sunt spitale, ca s-a facut Catedrala asta e induiosator de simplist.

Mai departe. Iisus predica in Templu. Nu avea o problema cu existenta Templului. Ci cu comertul din el. “Lui Dumnezeu ii plac spatiile mici”. Inainte sa fie rastignit, a fost momentul acela cu Iuda si Maria Magdalena. Cu mirul scump si cu banii cu care trebuia facut altceva important. Cel cu ideea asta e si cel care l-a vandut pe Iisus. Iuda era carturarul dintre apostoli. Spoiller: nu a sfarsit bine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ce voiam sa spun. Nu traim altceva decat se traia atunci. S-au schimbat elementele. ideea e aceeasi. Mistouri erau si pe vremea aia. Iisus era rastignit intr-un cor de mistocari. Nu s-a schimbat nimic. E facebookul plin de mari ironici. Lumea remarca modestia in care s-a nascut, neintelegand ca sensul e altul. N-a mai avut loc sa se nasca in alta parte. Vine Craciunul acum. Totul era ocupat. Vedeti ca traim acelasi lucru. Iisus incurca mereu. Nici acum nu prea mai e loc cand e vorba de el.

Merry X-mas, tuturor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button