Marxism cultural

Ministrul britanic al universităților: Oxford și Cambridge să aibă mai mulți studenți de culoare și din categorii sociale vulnerabile

de Mirela Florescu

Financial Times a descoperit de curând că, între 2012 și 2016, șase din cele 29 de facultăți de la Cambridge au avut doar 10 studenți de culoare. Cele mai recente date mai arată că la Oxford „doar” 18% din studenți sunt de rase sau etnii diferite de cea albă și britanică și doar 11% provin din „medii sociale defavorizate”.

„Este cutremurător că avem cele mai luminate minți în universități și totuși nu știm cum să facem procesul de selecție a studenților”, a declarat despre aceasta Sam Gyimah, ministrul britanic al universităților, citat de Mail Online.

Sam Gyimah este de culoare și a absolvit Oxfordul. El crede că și școlile „dezavantajate” au elevi dotați, care însă nu au acces la pregătire de calitate. Cu alte cuvinte, dacă britanicii albi au rezultate academice bune într-o proporție mai mare decât britanicii de culoare, aceasta se datorează exclusiv inechităților sociale.

Poate că totuși explicația este mult mai simplă, iar Oxfordul are chiar mai mulți studenți de culoare (18%) decât ar fi normal. Pentru că datele oficiale despre populația Marii Britanii arată că minoritățile etnice și rasiale din această țară nu depășesc procentul de 14%. Dar probabil că stânga liberală consideră că în universitățile de elită acest procent trebuie să fie supradimensionat, nu să corespundă realității demografice și statistice.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Administrația Trump încurajează universitățile să admită studenții exclusiv pe criterii academice, nu în funcție de etnie, rasă, gen, origine socială


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button