Marxism culturalopinii

„DE CE SUSȚIN REFERENDUMUL”. Emanuel Conțac, teolog și filolog: „Neomarxiștii consideră că societatea nu este complet «liberată» de prejudecăți decât atunci când nu mai ai curajul să-i spui unui om: Mă tem că astfel de «valori» sunt inacceptabile în discursul public”

Emanuel Conțac, un teolog și filolog clasic în vârstă de 36 de ani care este în această perioadă la studii în Marea Britanie, a explicat pe profilul personal de Facebook care este adevărata miză a referendumului pentru căsătorie și de ce acesta este de importanță majoră pentru climatul social din România:

Emanuel Contac
September 5 at 1:37pm · Cambridge, United Kingdom

Susțin organizarea referendumului din România în primul rând fiindcă, dincolo de clarificarea unui articol din Constituție și punerea lui în acord cu voința originară a legiuitorului (ori intenția originară a Creatorului) este un fel de a spune NU neomarxismului care domină acum țările occidentale.

De două luni, de când sunt în Cambridge, văd că BBC se dă peste cap să prezinte istoria „eliberării” „minorităților” de sub „opresiunea” majorității, acum că au trecut 50 de ani de la decriminalizarea relațiilor homosexuale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În discursurile celor intervievați sunt și povești de viață tragice (excludere, ostracizare și violență fizică asupra minoritarilor LGBT), dar sunt și declarații care indică o degradare a discursului public (i.e. ceea ce este acceptabil să apară în mainstream media). O persoană intervievată povestește transfigurată ce eliberare a fost să plece din provincie și să bea până la vomă în cluburile de profil din Edinburgh. Doi bărbați gay deapănă amintiri despre cum făcea virusul HIV ravagii prin anii 80 și cum s-au îmbolnăvit și ei, deoarece căzuseră de acord că relația lor e „open access”, și cum i-a salvat apariția medicamentelor, în vreme ce mulți cunoscuți „nu mai erau prin preajmă”.

Și acum două chestiuni: condamn în egală măsură orice formă de violență împotriva grupurilor marginale (violența este incompatibilă cu ethosul creștin), dar și încercarea marginalilor de a ocupa „centrul” sau de a-l redefini, de a altera discursul public în maniera pe care o vedem în țări precum Marea Britanie. Nu trebuie să fii Maica Tereza ca să constați că beția până la inconștiență sau promiscuitatea sunt chestii pe care nu le poți scoate în public cu „naturalețe”, decât dacă ai „valori” (nu doar imunitate) grav compromise.

Or, din ce văd eu prin Marea Britanie, neomarxiștii consideră că societatea nu este complet „liberată” de prejudecăți decât atunci când nu mai ai curajul să-i spui unui om: „Mă tem că astfel de «valori» sunt inacceptabile în discursul public”. (…)

Citește mai multe opinii de Emanuel Conțac


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button