bioeticăMarxism cultural

„LIBERTATE, EGALITATE, PATERNITATE”: Toți copiii au un tată. Sute de mii de francezi cer oprirea legii reproducerii asistate pentru lesbiene

de Redacția Stiripentruviata.ro

ACTUALIZARE. Organizatorii avansează cifra de 600.000 de participanți, confirmată de tally counter-ul instalat în Place de l’Opéra:

ȘTIREA INIȚIALĂ. La Manif pour tous, mișcarea pro-familie din Franța, a mobilizat duminică, 19 ianuarie, sute de mii de francezi pe străzile Parisului după ce Camera Deputaților a aprobat o lege care le va permite cuplurilor de lesbiene să aibă copii creați în eprubetă. Deși, pentru a „crea” copilul, materialul genetic al unui tată este indispensabil, legea va permite și ștergerea tatălui din actele de identitate.

Este, practic, vorba despre o refondare a conceptului de familie. Dacă și Senatul francez aprobă marți, 21 ianuarie, legea, aceasta va însemna că tatăl nu mai este indispensabil pentru definirea familiei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Manifestarea de pe străzile Parisului a fost organizată de La Manif pour tous împreună cu alte 20 de asociații religioase și laice, printre care și La Voix des Sans Pères (Vocea Celor fără de Tată).

La Manif pour tous („Manifestația pentru toți”) s-a înființat în 2012 pentru a contesta legalizarea căsătoriei între persoane de același sex și are ca scop «respectarea interesului superior și a nevoilor elementare ale copilului, amenințate astăzi de reforme societale inspirate de ideologia de gen».

Mișcarea a scos în mod repetat câte un milion de francezi pe străzile Parisului în 2013, dar „căsătoria pentru toți” (eufemism egalitarist care desemnează „căsătoria între persoane de același sex”) a fost legiferată în Franța.

Extinderea reproducerii asistate pentru cuplurile homosexuale este consecința legii „căsătoriei pentru toți”, căci politicienii pretind că sunt discriminate cuplurile homosexuale, cărora nu li se permite să aibă o „familie”, chiar dacă de fapt natura însăși este cea care de fapt nu le permite.

La Manif pour tous spune că de fapt legea discriminează copiii, permițând crearea de orfani de tată prin lege, nu prin accident. Așadar, de la bun început, o categorie de copii sunt lipsiți de prezența tatălui în viața lor, o prezență formatoare care nu va putea fi suplinită de două femei.

Manifestanții se mai tem că, odată acceptată noua lege, se va deschide cutia Pandorei și se vor legifera gestația pentru terți, reproducerea asistată după moartea tatălui (cu material biologic congelat) și multe asemenea practici care transformă conceperea copilului într-un serviciu prestat pe foarte mulți bani și pentru persoane care-și doresc un copil ca pe o achiziție, nu ca pe rod al unei relații de iubire.

Presa de mainstream (RFI, de exemplu) pune accentul pe faptul că legea le va da posibilitatea femeilor singure să aibă copii și spune că manifestația a fost organizată de fundamentaliștii catolici.

Au fost remarcabile din nou organizarea impecabilă și lipsa incidentelor violente, mai ales într-o perioadă în care în Franța au loc confruntări dure de stradă din cauza reformei legii pensiilor.

Manifestările La Manif pour tous continuă marți și miercuri în fața Senatului francez, anunță pagina de Facebook La Manif pour tous.

VIDEO

https://www.facebook.com/LaManifPourTous/videos/168379541141695

FOTO. Mesajele manifestanților

„Libertate, egalitate, paternitate”

– Unde e Tati?
– La raionul „Congelate”

„Cine plătește?” (stânga)
„A avea un tată este în codul meu genetic” (dreapta)

– Încerci să rezolvi o enigmă?
– Nu, e doar arborele meu genealogic.

„Interesul superior al copilului = NU reproducerii asistate fără tată”

– Tu de ce nu ai tătic?
– Pentru că un tată nu e bun la nimic.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

8 Comments

  1. Mai e putin si vine si sfarsitul lumii! Mai bine,sa scape pamantul de noi care nu mai avem nimic sfant, nu mai stim ordinea lucrurilor!

  2. Dumnezeu e CEL CE DĂ VIAȚA nu oamenii! Legile de a crea copiii în eprubetă îl vor mânia pe Dumnezeu . Prea mult a ajuns să se ridice omul și să treacă chiar peste Creator…care e Dumnezeu!!!

  3. Ce vedem ca se intampla – astea sunt doar simptomele raului. Pamantul e plat. Asta e radacina infectiei si mama tuturor minciunilor. Cine are ochi, sa vada! #researchflatearth

  4. Trebuie sa esim toți în strada alături de frumoasă familie franceza, acesta ne privește direct și pe noi.

  5. Doamne ajuta.. Trebuie sa esim toți în strada alături de frumoasă familie franceza, acesta ne privește direct și pe noi toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button