avortfamilielibertate de conștiințăMarxism cultural

Terifiant – O judecătoare din Marea Britanie decide că o tânără cu dizabilități mentale trebuie să avorteze

O judecătoare din Marea Britanie a decis că o femeie cu dizabilități mentale, însărcinată în 22 de săptămâni, trebuie să avorteze. Femeia, de origine nigeriană, în vărstă de 20 de ani, are capaciatea mentală a unui copil de școală primară. Mama ei, fostă moașă, și-a asumat în fața curții responsabilitatea de crește copilul și a spus că nu poate fi de acord cu avortul, deoarece este împotriva religiei ei și a fiicei sale (catolice).

Cu toate acestea, Nathalie Lieven, judecătoare la Curtea de Protecție, a decis pe 21 iunie că avortul unui copil dorit este în interesul tinerei cu dizabilitiăți mentale. Motivul invocat este acela susținut și de medicii care au considerat avortul drept singura soluție, și anume că separarea tinerei de copil după naștere ar fi mult mai traumatizantă decât avortul.

În Marea Britanie persoanele care au capacitate mentală redusă se află sub tutela Curții de Protecție care are autoritate asupra situației materiale și personale a acestora.

Judecătoarea care a decis că ar fi în interesul tinerei cu dizabilități să avorteze este o activistă pro-avort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Până în 2015 când a fost numită judecătoare la Curtea de Protecție, Nathalie Lieven a reprezentat ca avocat Comitetul pentru Drepturile Omului din Irlanda de Nord în încercarea de a legaliza avorturile în Irlanda de Nord în caz de viol, incest sau malformații ale copilului nenăscut. În 2011 Lieven a reprezentat British Pregnancy Advisory Service, o rețea de avorturi, în încercarea de a permite femeilor să avorteze acasă și nu la spital.

Avocatul care îi reprezintă pe tânără și pe mama acesteia consideră că judecătoarea a subestimat capacitatea mentală a ținerei și că nu există suficiente dovezi medicale că nașterea copilului i-ar pune în pericol viața, avortul nefiind în interesul acesteia, opinie susținută și de asistenta socială care se ocupă de caz.

Cu toate acestea, judecătoarea Nathalie Lieven, activistă pro-avort, a decis că uciderea copilului nenăscut în vârstă de 22 de săptămâni este cea mai bună soluție pentru tânăra cu dizabilități mentale și și-a motivat decizia printr-o afirmație de un cinism și o cruzime rar întâlnite: „Cred că ea își dorește un copil la fel cum își dorește o păpușă frumoasă.” 

Având în vedere că femeia este în săptâmâna 22 de sarcină, avortul va trebui făcut în scurt timp.

Potrivit Legii Avortului din 1967, avortul este legal pe teritoriul Marii Britanii în Anglia, Scoția și Țara Galilor (nu și în Irlanda de Nord) până în săptămâna 24 de sarcină. Studiile au arătat că cei născuți prematur la 22 de săptămâni au 25% șanse de supraviețuire, la 23 de săptămâni 33%, iar la 24 de săptămâni 65%.

Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button