Marxism culturalvalorile familiei

Cătălin Ivan: „Inițiativa România m-a sancționat pentru convingerile mele, exprimate public, în sprijinul căsătoriei definite ca uniunea între un bărbat și o femeie”

Platforma Inițiativa România a acordat fiecăruia din cei 75 de candidați cu șanse de a ajunge în Parlamentul European câte un scor pe trei categorii: Integritate, Stat de drept și Valori europene. Scopul ar fi să informeze alegătorii „ce riscuri pentru democrație pot avea unii dintre candidați”. A treia categorie, a „valorilor europene”, nu este clar definită, dar se poate deduce citind precizările oferite în dreptul unor politicieni precum Cătălin Ivan (PRODEMO), Clotilde Armand (USR-PLUS) sau Eugen Tomac (PMP): aceștia ar prezenta „risc mediu” în privința „valorilor europene”, deoarece „au susținut familia tradițională”. Cătălin Ivan a publicat o replică pe care o redăm integral, cu sublinierile redacției:

Inițiativa România mă sancționează pentru votul dat la referendumul pentru redefinirea căsătoriei. Mă declar vinovat! Atașez probe foto și video pentru „condamnare”.

Platforma „Inițiativa România” publică o analiză absolut subiectivă cu privire la PRODEMO, ceea ce reprezintă o formă de manipulare a electoratului cu doar câteva zile înaintea alegerilor pentru Parlamentul European. Inițiativa România face aprecieri bazate doar pe percepții, nu știu ale cui, cu privire la poziționarea mea la valorile europene, act inadmisibil pentru o instituție care se dorește a fi etalon al democrației.

Platforma Inițiativa România menționează:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

(Cătălin Ivan n.n.) Susține anularea Pactului global pentru migrație, considerând fluxurile migratoare o amenințare la adresa Europei creștine. • A votat Da la referendumul de revizuire a Constituției în privința definirii familiei.

Drept argument, Inițiativa România citează o singură declarație a mea, din 7 octombrie 2018, după votul pentru Referendum, încălcând chiar ea valorile fundamentale europene precum libertatea de gândire, libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Din respect pentru adevăr, redau, în continuare, exact așa cum au fost prezentate, pseudoargumentele folosite de Inițiativa România pentru a-mi pune sub semnul întrebării poziția față de valorile europene:

1. „Cred că din păcate am ratat din nou o oportunitate foarte bună de a arăta că în România există democraţie, că avem o clasă politică matură care a înţeles ce înseamnă dialogul, dezbaterea, ideea de referendum, de iniţiativă cetăţenească. Avem politicieni care nu s-au ridicat la nivelul şi la miza momentului. Din păcate, cele trei milioane de semnături au fost ignorate de majoritatea politicienilor. Avem politiceni care au speculat acest referendum pentru a se ‘hârjoni’ între ei politic, au ieşit pe la televizor ca să îşi regleze conturile cu Liviu Dragnea, ca şi cum acest referendum ar fi fost al lui Liviu Dragnea, alţii s-au făcut că nu există această dezbatere, iar alţii au încercat să transforme aceste voturi pe o temă atât de sensibilă în România în voturi personale.”

  • Solicit public platformei Inițiativa România să specifice ce anume din afirmațiile mele contravine valorilor democratice: faptul că referendumul are un rol democratic absolut, prin consultarea directă a poporului? Faptul că subliniez ignorarea de către politicieni a preocupărilor a 3,5 milioane de cetățeni români? Sau poate faptul că inclusiv societatea civilă, în care ar putea să se includă chiar și Inițiativa România, s-a prefăcut că tema nu există pe agenda publică?
  • Doamnă Elena Ghioc, președinte Inițiativa România, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene este democrația. Prin afirmațiile mele, eu am susținut cu toată forța această valoare europeană.

2. „Nu ştiu care va fi prezenţa la vot până la final, dar mai bine de două-trei săptămâni nu s-a discutat nimic argumentat despre această temă, au fost numai teme false, numai minciuni aruncate în spaţiul public. A fost o campanie de dezinformare cum rar mi-a fost dat să văd în cei 15 ani de vechime în politică. Îi felicit pe cei care şi-au asumat şi au venit la vot indiferent care a fost opţiunea lor, pentru că au ieşit din casă şi şi-au exercitat dreptul de vot pentru care s-au făcut sacrificii foarte mari în trecut. Marea mea dezamăgire este clasa politică şi mai ales politicienii iresponsabili care chiar şi zilele trecute se ‘hârjoneau’ la televizor cu Liviu Dragnea ca şi cum acesta era subiectul referendumului”, a afirmat Cătălin Ivan.

  • Solicit public platformei Inițiativa România să specifice dacă atunci când am felicitat românii care au votat la referendum, indiferent de opțiunea lor, am încălcat vreo valoare europeană și dacă da, care a fost aceea. Să specifice public dacă atunci când am afirmat că, anterior desfășurării referendumului, au fost derulate campanii de dezinformare a populației am încălcat dreptul la informație menționat printre valorile europene.
  • Doamnă Elena Ghioc, președinte Inițiativa România, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene este libertatea. Libertățile individuale, cum ar fi libertatea de gândire, libertatea religioasă, libertatea de întrunire, dreptul la informație și libertatea de exprimare sunt protejate de Carta drepturilor fundamentale a UE. Prin afirmațiile mele, am susținut libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3. Europarlamentarul a spus că a venit la vot „din convingere”, „simţind că este un moment important pentru societatea românească”. „Pentru noi ca popor este un element important pentru a ne arăta ataşamentul faţă de valorile tradiţionale, faţă de ceea ce ne defineşte ca naţiune. Cred că este important ca România să îşi regăsească valorile, tradiţiile şi identitatea în context european. Suntem în Europa dar suntem uniţi în diversitate pentru că nu putem fi cu toţi la fel. Nu neapărat ceea ce e bun în Vest e bun şi la noi, şi nu neapărat ce e bun la noi e rău pentru cei din Vest”, a conchis Cătălin Ivan. Ivan a votat la secţia 50 din incinta Liceului Vasile Alecsandri din Iaşi, el prezentându-se în faţa urnelor de vot alături de soţie şi cele trei fiice.

  • Solicit public platformei Inițiativa România să menționeze dacă susținerea convingerii mele sau dacă susținerea valorilor tradiționale și a identității naționale reprezintă vreun risc la adresa valorilor europene și să precizeze care ar fi acesta.
  • Doamnă Elena Ghioc, președinte Inițiativa România, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene este respectarea drepturilor omului. Discriminarea pe baza convingerilor reprezintă o abatere gravă de la valorile europene. Unul dintre obiectivele UE este să respecte diversitatea culturală a popoarelor sale. Prin afirmațiile mele, am susținut propria convingere, precum și unitatea în diversitate a Europei, prin păstrarea tradițiilor românești.

Doamnă Elena Ghioc, platforma pe care o reprezentați a folosit, ca argument pentru a mă cataloga ca având risc mediu cu privire la valorile europene, un text din care reiese că evaluarea Dumneavoastră este total lipsită de acuratețe. Toate afirmațiile mele se regăsesc între obiectivele și valorile care reprezintă temelia pe care s-a construit UE și sunt consfințite prin Tratatul de la Lisabona și Carta drepturilor fundamentale a UE.

În aceste condiții, vă solicit să revizuiți evaluarea în ceea ce mă privește și să precizați public faptul că platforma Inițiativa România a fost fie în eroare, fie realizează analize subiective.

Vă avertizez însă că prin actul pe care l-ați întreprins, Dumneavoastră însevă v-ați abătut grav de la valorile europene, într-un moment decisiv pentru viitorul României în Uniunea Europeană, reprezentat de alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai.

Consider că, prin menționarea persoanei mele ca având risc mediu pentru valorile europene, Inițiativa România m-a sancționat pentru convingerile mele, exprimate public, în sprijinul căsătoriei definite ca uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. În acest caz, mă declar vinovat! Atașez probe video și foto pentru „condamnarea” mea.

Foto (sus): Votul Da la referendumul pentru redefinirea căsătoriei, alături de familia mea

Video (jos) cu declarația mea în sprijinul referendumului:

https://www.facebook.com/catalin.ivan.7528/videos/vb.100017031251994/327716777806028

#PRODEMO #DemnitateNationala #FamiliaInCasaEuropei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button