libertate de conștiințăMarxism cultural

Senatul SUA urmează să se pronunțe cu privire la legea care interzice infanticidului. Industria pro-avort consideră că legea limitează accesului femeilor la serviciile de sănătate reproductivă și le privează de o îngrijire medicală adecvată și plină de compasiune

Senatul urmează să se pronunțe pe 25 februarie asupra legii privind interzicerea infanticidului pe întreg teritoriul SUA. În esență, legea prevede obligativitatea acordării de asistență medicală, în vederea salvării vieții, copiilor născuți vii în urma unui avort și instituie pedepse cu amenzi și închisoare pentru personalul medical care încalcă această dispoziție. Inițiativa legislativă, introdusă sub numele de Actul de protejare a supraviețuitorilor născuți vii în urma avortului, aparține republicanilor, în contextul în care mai multe state, unde democrații dețin majoritatea în legislativ plus guvernatorul, au promulgat sau intenționează să voteze legi care permit avorturile până în momentul nașterii, inclusiv uciderea copiilor născuți vii în urma avortului (infanticid). Cele mai mediatizate cazuri au fost legea recent adoptată de statul New York (avortul până în momentul nașterii), într-o atmosferă de mare sărbătoare și proiectul de lege aflat în dezbatere în statul Virginia (avortul până în momentul nașterii plus infanticid), însă legi similare au fost deja votate sau sunt pe agenda legislativelor statelor unde democrații dețin majoritatea.  

În ultimele săptămâni, 5 încercări ale republicanilor din Camera reprezentanților de a trece legi care interzic infanticidul au fost blocate de democrați, care dețin majoritatea în camera inferioară a Congresului SUA. În Senat republicanii au, însă, majoritatea și sunt șanse ca legea să treacă.

În încercarea de a bloca adoptarea legii, prin mobilizarea taberei pro-avort din Senat, principalele organizații ale industriei avorturilor au adresat o scrisoare senatorilor în care protejarea vieții copiilor născuți vii în urma avortului este calificată drept „amestec periculos al politicului în deciziile private privind asistența medicală” sau ca „o altă restricție în calea accesului femeilor la serviciile de sănătate reproductivă”, ceea ce ar limita accesul acestora la „o îngrijire medicală adecvată acordată cu compasiune”. În acest mod definesc uciderea copiilor născuți vii în urma avortului cele 17 organizații semnatare ale scrisorii, printre care Planned Parenthood, the American College of Obstetricians and Gynecologists, the American Public Health Association și National Abortion Federation.

Dezbaterea pe tema interzicerii infanticidului are și o conotație politică deosebită, în contextul în care mai multe sondaje au relevat că majoritatea americanilor, inclusiv cei care sunt pro-avort, resping avortul în stadiu avansat de sarcină și condamnă infanticidul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: nationalreview.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Este sugestiv pentru nivelul de minciună al propagandei taberei pro-avort faptul că vorbeşte acum despre un „amestec periculos al politicului în deciziile private de asistenţă medicală”, dar nu a vorbit – şi nu vorbeşte – la fel când este vorba despre dreptul clinicilor creştine de a nu face avort. În acest caz tabăra pro-avort CERE intervenţia politicului!
    Să mai amintim despre faptul că „normalitatea LGBT” a fost decisă politic! Politic s-a impus anularea încadrării acestor tendinţe în cadrul afecţiunilor psihice (grave), locul în care psihiatria le-a constatat a fi dintotdeauna! Atunci „amestecul politicului” a fost salutat de aceeaşi tabără care acum îl blamează.
    La fel când politicul a impus ori impune interzicerea consilierii pentru femeile care se gândesc să avorteze, când politicul interzice tratarea persoanelor cu tulburări de identitate etc.
    De fiecare dintre aceste dăţi tabăra amintită a salutat intervenţia politicului… Dimensiunea lipsei de onestitate şi umanitate a acestei tabere depăşeşte orice închipuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button