libertate de conștiințăMarxism cultural

Laureat al Premiului Nobel, concediat la presiunea feministelor

768px-Tim_Hunt_at_UCSF_05_2009_(4)

The Guardian a relatat de curând modul în care presiunile ideologice au pus capăt carierei științifice a unui laureat al Premiului Nobel.

Profesorul Tim Hunt, de la University College of London, care în 2001 a primit Premiul Nobel pentru descoperirile făcute în domeniul biologiei celulare, a devenit ținta atacurilor feministe după ce a făcut câteva declarații în glumă într-o luare de cuvânt.

Practic, profesorul Hunt s-a dus la un dineu dedicat Femeilor în Știință, la Seul, în Coreea de Sud, unde a făcut o remarcă glumeață, care însă nu s-a dovedit deloc inofensivă. O redăm integral:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Dați-mi voie să vă spun problema mea cu fetele. Când sunt în laborator, trei lucruri se întâmplă: te îndrăgostești de ele, ele se îndrăgostesc de tine, iar când le critici, plâng.”

Pe drumul de întoarcere de la Seul, soția sa a primit un apel de la un manager de la University College of London, care sugera ca profesorul să își dea demisia, altfel îl vor concedia ei din postul onorific pe care îl deținea. Hunt susține că nici măcar nu i s-a cerut o explicație, nu i s-a oferit șansa de a se apăra. Imediat a fost concediat din toate organizațiile și comitetele științifice din care făcea parte, cu toate că și-a cerut scuze în mod public. „Am devenit toxic. Sunt terminat”, a declarat el pentru ziarul britanic Observer.

The Guardian mai comentează că rețelele de socializare online pot face foarte mult rău, răspândind câteva vorbe spuse într-un colț de lume și turnând gaz pe foc. Nu se spune în mod explicit dacă, pe lângă presiunea din media online ar fi existat și presiuni din culise ale feministelor din mediul academic, dar ziariștii s-au arătat uimiți de rapiditatea cu care departamentele de PR ale instituțiilor academice se grăbesc să se descotorosească de persoanele care devin indezirabile la cel mai mic semn incorectitudine politică.

A devenit mediul universitar occidental atât de nedemocratic, încât îi pedepsește drastic pe cei care fluieră în Biserica Neomarxistă a Corectitudinii Politice?

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Iar dacă, mâine, domnul profesor Tim Hunt, demis de la University College of London, care în 2001 a primit Premiul Nobel pentru descoperirile făcute în domeniul biologiei celulare (și poate și alte personalități eminente britanice), scârbit și revoltat de astfel de mizerii, decide să emigreze în Federația Rusă (ferit-a Sfântul să opteze cumva chiar pentru Coreea de Nord!) și să ceară cetățenia acesteia, cine va fi considerat că este de vină? Putin? Sau dobitocii așa-ziși corecți politic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button