Marxism culturalvalorile familiei

Cel mai puternic cuvânt de până acum la Sinodul de la Roma a aparținut unei ROMÂNCE

pope11

de Florin Ciutură

Cuvântul doamnei Anca Maria Cernea la Sinodul episcopilor de la Roma, de față fiind Papa Francisc și 280 de episcopi catolici, a fost cea mai directă și puternică intervenție pro-familie, declarată „șocantă” în unele articole din presă.

Intervenția ei a avut loc vineri, 16 octombrie 2015. Cuvântul ei, foarte scurt, a excelat prin trei elemente.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În primul rând, a venit din perspectiva unui om care dintr-un spațiu marcat de tragedia comunistă, a cărui familie a avut din plin parte de aceasta:

„Reprezint Asociația Medicilor Catolici din București. Aparțin Bisericii Greco-Catolice din România.

Tatăl meu a fost un lider politic creștin, închis de comuniști timp de 17 ani. Părinții mei se logodiseră, dar nunta lor a avut loc abia după 17 ani. Mama l-a așteptat pe tata în toți acei ani, deși nici măcar nu știa dacă el mai era în viață. Au fost fideli în mod eroic lui Dumnezeu și legământului lor. Exemplul lor arată că harul lui Dumnezeu poate învinge situații sociale îngrozitoare, precum și sărăcia materială.”

În al doilea rând, a avut curajul să pună punctul pe i, în fața înalților prelați care refuză să spună lucrurilor pe nume din teama de a fi incorecți politic:

„Noi, ca medici catolici, care apără viața și familia, vedem această bătălie ca fiind una spirituală. Sărăcia materială și consumismul nu sunt principalele cauze ale crizei familiei. Cauza principală a revoluției sexuale și culturale este ideologică.” Acest curaj a reprezentat elementul forte al discursului, cuvintele autoarei fiind înțelese în lumina discursului Papei Francisc în fața Președintelui și a Congresului SUA, unde accentul a fost pe probleme sociale, în primul rând pe disparitatea economică și criza sărăciei.

Al treilea element prin care discursul va rămâne de referință a fost identificarea clară a modului în care rătăcirile comunismului din Rusia anului 1917 s-au răspândit în lume și forma pe care o îmbracă în prezent:

„Aceasta s-a făcut mai întâi sub o formă violentă, marxismul clasic, prin uciderea a zeci de milioane de oameni. Acum se face mai ales prin marxismul cultural. Există o continuitate între revoluția sexuală a lui Lenin, Gramsci, școala de la Frankfurt și ideologia actuală a drepturilor „gay” și a genului. Marxismul clasic pretindea restructurarea societății printr-o preluare violentă a proprietății.

Acum revoluția merge mai adânc, încercând să redefinească familia, identitatea sexuală și natura umană.
Această ideologie se autointitulează „progresistă”. Dar ea nu este altceva decât vechea ofertă a șarpelui, ca omul să preia controlul, să-i ia locul lui Dumnezeu, să caute mântuirea aici, în această lume. Este o rătăcire de natură religioasă, gnostică. Datoria păstorilor este să o recunoască și să avertizeze turma în privința acestui pericol.”

Cuvântarea a revenit apoi la tema identității reale a crizei familiei și la eludarea realității în discursurile politic corecte:

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea vi se vor adăuga vouă.” Misiunea Bisericii este mântuirea sufletelor. Răul, în această lume, vine din păcat. Nu din „inegalitatea veniturilor” sau din „schimbările climatice”.

Soluția este: Evanghelizarea. Convertirea. Nu creșterea controlui guvernamental. Nu guvernul mondial. Aceștia sunt astăzi principalii agenți care impun marxismul cultural națiunilor noastre, sub forma controlului populației, a sănătății reproductive, a drepturilor gay, a educației gender etc.

Lumea de azi are nevoie nu de îngrădirea libertății, ci de libertatea adevărată: eliberarea de păcat. Mântuirea.”

Doctorița Anca Maria Cernea este medic specialist în medicină generală la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament al spitalului Dr. Victor Babeș. Părinții ei, amintiți în discurs, sunt Ioan Bărbuș și Elsa Anca Bărbuș. A fost vicepreședinte al Tineretului Universitar Național Țărănesc și al Organizației de Tineret a PNȚCD la începutul anilor ’90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcției Relații Internaționale în cadrul Departamentului pentru Administrație Publică Locală al Guvernului României. În prezent, este președintele Fundației Ioan Bărbuș.

 

Iată câteva preluări și reacții din media care arată importanța acestui discurs, așa cum au fost identificate de către autoare pe saitul inliniedreapta.ro :

http://inliniedreapta.net/biserica-sa-nu-urmeze-spiritul-lumii-ci-sa-intoarca-lumea-la-dumnezeu-anca-maria-cernea-la-sinodul-episcopilor-de-la-roma/

Originalul englezesc și preluări integrale:

http://press.vatican.va/content/salastampa/it/bollettino/pubblico/2015/10/16/0790/01735.html

Romanian doctor makes blunt, powerful plea to pope and bishops in her Synod talk

https://www.lifesitenews.com/news/romanian-doctor-makes-blunt-powerful-plea-to-pope-and-bishops-in-presentati

http://tercalivre.com/2015/10/18/anca-maria-synod/

The world needs real freedom, liberation from sin, says Romanian doctor at the synod

http://voiceofthefamily.com/the-world-needs-real-freedom-liberation-from-sin-says-romanian-doctor-at-the-synod/

https://gloria.tv/media/naVRvnhFheE

 

Traduceri și preluări integrale:

Biserica să nu urmeze spiritul lumii, ci să întoarcă lumea la Dumnezeu!

http://episcopiabucuresti.ro/biserica-sa-nu-urmeze-spiritul-lumii-ci-sa-intoarca-lumea-la-dumnezeu/

http://e-communio.ro/stire3464-cuvantul-doamnei-anca-maria-cernea-la-sinodul-episcopilor-de-la-roma-in-prezen-a-sfantului-parinte-papa-francisc

http://mmarysplendoareaiubirii.blogspot.ro/2015/10/biserica-sa-nu-urmeze-spiritul-lumii-ci.html

Sinod 2015: Intervenția dr. Anca Maria Cernea

http://www.catholica.ro/2015/10/17/sinod-2015-interventia-dr-anca-maria-cernea/

Romanian Doctor’s Beautiful, Strong Synod Intervention
http://catholicism.org/romanian-doctors-beautiful-strong-synod-intervention.html

Médica romena faz brusco e poderoso apelo ao Papa e aos bispos no Sínodo

http://traditiocatholicae.blogspot.it/2015/10/medica-romena-faz-brusco-e-poderoso.html

Una médica da cátedra de fe a los Padres Sinodales (altă traducere spaniolă):

http://familiarisconsortio.ive.org/una-medica-da-catedra-de-fe-a-los-padres-sinodales/

Intervention choc au synode : Anca-Maria Cernea supplie les pères synodaux de reconnaître qu’il s’agit d’une bataille spirituelle

http://leblogdejeannesmits.blogspot.ro/2015/10/intervention-choc–synode-anca-maria-cernea.html

L’intervention choc d’une auditrice roumaine au synode

http://belgicatho.hautetfort.com/archive/2015/10/18/l-intervention-choc-d-une-auditrice-roumaine-au-synode-5701956.html

Die Welt braucht wirkliche Freiheit, Befreiung von der Sünde, sagt rumänischen Arzt auf der Synode

http://anne.xobor.de/blog-e54523-Die-Welt-braucht-wirkliche-Freiheit-Befreiung-von-der-Suende-sagt-rumaenischen-Arzt-auf-der-Synode.html

Indrukwekkend katholiek getuigenis: ‘Synode, volg niet de wereld, maar God!’ (traducere în olandeză)
http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/indrukwekkend-katholiek-getuigenis-synode-volg-niet-de-wereld-maar-god

Dr Cernea na synodzie: zadaniem pasterzy jest prowadzenie ludzi ku zbawieniu (traducere în poloneză)

http://www.pch24.pl/dr-cernea-na-synodzie–zadaniem-pasterzy-jest-prowadzenie-ludzi-ku-zbawieniu,38856,i.html

 

Sinteză:

http://www.catholicnews.com/services/englishnews/2015/synod-observers-call-for-empathy-support-for-struggling-families.cfm

Florin Ciutură


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button