adopţiefamilieMarxism cultural

Alex Costache, comentariu excepțional despre miza cazului Sorina: Cine controlează copiii controlează viitorul

de Alex Costache, Facebook

Bine că unii mai citesc aici pe net. Nu știam nuvela asta, o știu alții. Rebreanu, „Proștii”. Excelentă pentru România de azi, de ieri. Hipsterii, noii pașoptiști, expații…domnie! Românul neaoș, țărănie, înjurat, disprețuit. Totdeauna de vină că e în opinci.

Cazul Sorinei e tipic. 

Din toată povestea cel mai trist e că un copil a fost traumatizat și suferă. Până la clarificarea situației, e neîndoielnic că s-a abuzat de un copil pentru a se respecta „legea”.

Grav, extrem de grav, e că o parte a societății vede situația în termeni materiali. Părintele bun e pentru ei cel cu bani care respectă strict litera legii. Părintele rău, cel care e decăzut din drepturi pentru că justiția e doar o suita de litere, e cel sărac, cel ce a făcut poate un compromis ca cei mici să poată trăi mai bine. 
Pentru românul-domn, rezist, pro UE, nu există nicio îndoială, nici întrebări, părinții „realizați” în America trebuie să fie zânele bune. Săracul român sărac e și sărac la suflet după convingerile lor. Sigur e rău intenționat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Imaginea de ansamblu e și mai gravă. Canada a adoptat deja legi care atacă drepturile naturale ale părinților. În SUA îți vin la ușă tot felul de autorități care te monitorizează dacă cineva te-a denunțat că i-ai tras o palmă copilului. Mulți copii cică au ADHD, depresie și tot felul de alte sindroame. De țările nordice ce să spui? Copii problematici diagnosticați cu boli psihice și tratați ca atare pe viață. Cei ai imigranților sau nativilor neconformi confiscați ca o marfă pe motiv că părinții nu știu să-i crească. În Franța copiii sunt trimiși de școală la psiholog pentru că sunt obraznici și se bat între ei. În România tot mai mulți consideră că a fi părinte necesită pregătire, formare, educație instituțională, toate astea asigurate de Stat și tot felul de ONG-uri, occidentale, desigur. Cei proști n-ar avea voie să facă copii sau dacă îi fac trebuie dați unor părinți „potriviți”.

Ai cui sunt copiii? Asta e de fapt miza cazului Sorinei, legii adopțiilor, trecutului lui Iohannis, educației progresiste. Are loc o schimbare de paradigmă și miza este controlul copiilor. Prin ei se controlează viitorul.

Omul normat e omul viitorului. Omul liber s-ar putea să arate altfel decât ne-am imaginat vreodată.

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei din 21 iunie 2017, în care și DGASPC Dolj s-a implicat, găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Speculații emoționale,de care oricine este capabil ca să stoarcă ceea ce doreste. Cine a considerat ca aceste un articol excepțional???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button