viol

Noua Miss Pennsylvania a fost concepută în urma unui viol

valerie_gatto-240x294

de Susanna Rose

Când Valerie Gatto, noua Miss Pennsylvania, era în clasa a treia, a aflat un adevăr greu de purtat: fusese concepută după ce mama ei fusese violată sub amenințarea cuțitului.

Mama ei avea doar 19 ani la momentul respectiv, iar atacatorul a vrut să o și ucidă, însă o lumină puternică apărută de nu se știe unde i-a stricat planurile. Lumina i-a permis mamei lui Valerie să se ridice și să fugă înainte ca acesta să o mai poată răni. Valerie spune azi:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Îmi place să mă gândesc la lumina respectivă ca la îngerul păzitor”.

Într-un interviu recent acordat ziarului Pittsburgh Tribune Review, Miss Pennsylvania spune că mama îi spunea mereu că ea e lumina sa.

Curând după atac, mama ei și-a dat seama că era gravidă. În alt interviu, acordat corespondentului din Pittsburgh al televiziunii CBS, Valerie spune că mama ei nu a luat niciodată în considerare avortul.

Ea și-a făcut planuri să-și dea fata spre adopție, sperând că astfel i-ar oferi o viață mai așezată în altă parte. Dar, după ce a născut, bunica lui Valerie i-a amintit mamei ei că Dumnezeu nu ne dă mai multe decât putem duce. Aceasta a convins-o pe tânăra mamă să-și crească copilul.

La 20 de ani, aceasta a renunțat să mai dea la drept, pentru a-și putea crește fata. Copilul a crescut împreună cu mama sa în casa bunicilor, bucurându-se de un cămin stabil și o familie iubitoare. Niciodată nu a simțit că mama ei ar fi regretat decizia de a o păstra.

Familia mergea la biserică în fiecare duminică, iar credința a devenit o parte importantă din viața lui Valerie. Mama sa era chiar răspunzătoare de cămara cu alimente a bisericii, distribuind coșuri cu mâncare familiilor sărace. Ea o lua pe fetiță cu ea, iar acest exemplu de slujire a făcut-o și pe Valerie să lucreze ca voluntar în diverse proiecte.

S-a implicat în donații de haine, distribuirea de cadouri pentru copiii spitalizați, precum și în Operațiunea „Dear Abby”, care presupune trimiterea de felicitări militarilor americani care servesc departe de casă. Valerie Gatto spune că a învățat să-și trăiască viața „văzând cum ceva negativ se poate transforma în ceva pozitiv”.

A urmat studii superioare, absolvind cu brio cursurile de la Universitatea Pittsburgh. De atunci, continuă să lucreze în comunitatea locală, ajutând banca de alimente și donând haine unei organizații care-și propune să contribuie la emanciparea femeilor.

Felul în care mama sa a supraviețuit și a trecut peste viol, i-a stârnit tinerei dorința de a le învăța pe femei să se protejeze de atacurile sexuale.

„Sper să-mi aduc contribuția atrăgând atenția tinerelor asupra chestiunii atacurilor sexuale“, spune ea.

Actuala Miss Pennsylvania vrea să-i inspire pe alții prin viața și povestea ei. Ea crede că Dumnezeu a trimis-o cu un scop în lume:

„Știu că Dumnezeu m-a trimis aici cu un scop și există un motiv pentru care mama și cu mine am fost salvate. Vreau ca El să fie mândru de mine, ca și familia mea. Dacă aș sta și m-aș gândi toată ziua de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat, sau dacă tata știe de existența mea, dacă aș fi speriată și aș lăsa teama de necunoscut să mă oprească, nu mi-aș mai trăi viața. El m-a trimis aici ca să fac lucruri mari și nu am de gând să mă las oprită de astfel de întrebări”.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Ștefana Totorcea

Te-ar mai putea interesa și:

Preot conceput în urma violului: „Mi-am iertat tatăl și i-am ascultat confesiunea.”
La 14 ani, victima unui viol păstreazã copilul, în timp ce violatorul frecventează aceeași școalã
De la un viol oribil la diamant veritabil: Povestea Monicăi Kelsey
Povestea unei femei care a rămas însărcinată la 13 ani în urma unui viol
Victime ale violurilor care au sfidat prejudecățile adepților avorturilor alegând să păstreze copiii
Avortul în caz de viol. Mărturia unei mame: „Acel copil te va ajuta să-ți vindeci rănile și îți va da un sens existenței”
Ana Bendaras: De ce copiii concepuți în urma unui viol nu trebuie avortați

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button