adopţieviol

Concepută prin viol și dată spre adopție, Erika speră să inspire și alte femei să aleagă viața pentru copiii lor

de Redacția Stiripentruviata.ro

Erika Kapustinski a crescut știind că a fost adoptată, dar abia în liceu a început să își pună întrebări despre mama ei naturală. În cele din urmă, a aflat că fusese concepută în urma unui viol și că mama ei, adolescentă pe atunci, a ales viața pentru ea împotriva tuturor piedicilor.

„Mama mea biologică avea doar 14 ani când m-a născut, 13 ani când era însărcinată”, scrie Erika într-un eseu pentru Love What Matters. Când a întrebat-o despre tatăl ei biologic, mama i-a spus plângând încet: „Ai fost concepută în urma unui viol”.

„Îi simțeam durerea în glas în timp ce spunea: «Nu știu cine este»”, relatează Erika. „Îmi amintesc doar cum arăta și am auzit pe altcineva spunându-i numele, un prieten de-al lui poate, dar abia dacă îmi mai amintesc. Nu am mai spus nimănui asta»”, i-a mărturisit mama ei biologică.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Atunci Erika i-a spus: „Îți sunt foarte recunoscătoare că ai avut puterea să-mi spui. Îți mulțumesc că m-ai iubit și de aceea ai ales adopția pentru mine. Și eu te iubesc”.

Înainte să afle toate acestea, într-o perioadă dificilă a vieții, Erika făcuse două avorturi. Recent, a mers la clinică și a cerut dosarul medical, deoarece acesta conținea singurele fotografii rămase cu cei doi copii nenăscuți: ecografiile lor. Acum, Erika are cinci copii în viață, dar cele două avorturi au lăsat-o cu o durere profundă.

„Ambele au fost traumatizante, m-au lăsat în rușine, în frică și m-am simțit nedemnă ca mamă pentru copiii mei”, mărturisește Erika. „Alegerea mea de a face două avorturi a schimbat modul în care mă vedeam pe mine însămi și m-a lăsat înlănțuită de minciuni și rușine pentru aproape patru ani”, spune ea.

După ce și-a găsit liniștea prin intermediul unui program de vindecare post-avort, Erika a început să se gândească la faptul că a fost concepută în urma unui viol.

„Sunt mama a 5 copii (pe pământ), sunt soție, fiică, prietenă, soră. Nu aș fi fost niciuna dintre acestea dacă mama mea naturală nu ar fi ales viața pentru mine. Dar ea a făcut-o. A ales să mă păstreze în ciuda situației ei. Ea a ales adopția pentru mine”, a realizat Erika.

Erika, acum mamă a cinci copii, se simte vinovată pentru două avorturi făcute înainte să afle că ea însăși fusese concepută prin viol, iar mama ei ar fi avut motiv să o avorteze, dar nu a făcut-o. Foto: Arhiva personală

Acest lucru a impresionat-o cu atât mai mult cu cât vestea venea pe fundalul vinovăției rămase în urma celor două avorturi. Acum, vrea să ajute alte femei să realizeze că au și alte opțiuni decât avortul atunci când se confruntă cu o sarcină neplanificată.

„Acea viață care crește în interiorul acelei femei ar putea fi într-o zi cineva ca mine”, spune ea.

„O soție, o mamă, o soră, o fiică, o prietenă, cineva care speră să își folosească povestea pentru a schimba lumea și pentru a schimba inimile. Aceasta este pasiunea mea. Aceasta este dorința mea. Rugăciunea mea este ca Dumnezeu să folosească acest lucru ca pe o modalitate de a vindeca, de a schimba și transforma inimile oamenilor.”

„Vreau ca femeile care se pot identifica cu povestea mea să experimenteze aceeași libertate și vindecare pe care am avut-o eu.”

Mulți cred că avortul este necesar pentru femeile care rămân însărcinate în urma unui viol. Dar femeile care fac avort după un viol suferă adesea enorm din cauza acestei alegeri, în timp ce femeile care aleg viața sunt recunoscătoare pentru copiii lor.

Avortul nu este decât un al doilea act de violență comis asupra victimei violului. Femeile și copiii lor merită speranță și vindecare, iar avortul nu le poate asigura aceste lucruri.


În SUA, procedura de adopție poate fi începută din timpul sarcinii, astfel încât copilul nou-născut poate intra direct în familia adoptivă, pentru a evita trauma instituționalizării.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button