avort

De la un viol oribil la diamant veritabil: Povestea Monicăi Kelsey

Woodburn, Indiana, 8 noiembrie 2013 (LifeSiteNews.com) – O tânără de 17 ani a fost terorizată, umilită și devastată de ceea ce i s-a întâmplat. Fusese violată. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai complicate, a rămas însărcinată. Mama ei a forțat-o să meargă la o clinică de avorturi pentru a rezolva „problema”, dar, în ultima clipă, Sandy a decis să nu recurgă la procedura avortului, ilegală în acel moment (era în anul 1972).

Două săptămâni mai târziu, tatăl lui Sandy a murit brusc. În acel moment, întreaga ei lume s-a prăbușit. Tot ceea ce își dorea era ca vechea ei viață să se reîntoarcă. Tot ce se putea întreba era ce avea să se întâmple cu ea și noua viață apărută în interiorul ei.

Luna trecută, ceva remarcabil i s-a întâmplat Monicăi Kelsey de 40 de ani, care i-a confirmat că nicio viață nu este o greșeală:  a găsit un diamant într-o brazdă de pământ.

Monica a fost abandonată într-un spital, la două ore de la naștere, de către Sandy, mama ei ce fusese violată. Curând a fost adoptată. A crescut fără să știe de începuturile ei turbulente. Însă, în urmă cu trei ani, a luat legătura cu mama ei și a aflat pentru prima dată care este povestea ei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Când mi-am găsit mama, ea mi-a spus: Este uimitor cum ceva atât de frumos a ieșit din ceva atât de oribil”, a declarat Monica într-un interviu dat LifeSiteNews.com.

Când Sandy a murit pe neașteptate în lună martie a anului trecut, la înmormântare, Monica a luat legătura cu rudele care nici măcar nu știau de existența ei. „M-am rugat pentru o relație cu familia mamei ce m-a născut”, a spus Monica. „Când le-am găsit în cele din urmă, nimeni nu știa despre mine. Am fost literalmente un secret de familie.”

Luna trecută, Monica a decis să călătorească de la casa ei din Indiana în Arkansas pentru a-și cunoaște rădăcinile. A vrut să experimenteze imagini și sunete care au făcut parte din viața mamei ei.

În timpul șederii, Monica și câteva dintre rudele ei nou-descoperite au decis să-și încerce norocul de căutători de comori în Crater of Diamonds State Park din Arkansas, singurul loc din lume unde publicul poate găsi diamante pe care le poate apoi păstra.

Geologii cred că un vulcan a adus diamantele la suprafață. Diamantele se formează adânc în pământ, la temperaturi și presiuni extrem de ridicate, dar mai puțin de unu la sută din cei 150.000 de vizitatori pe care îi are parcul în fiecare an găsește un diamant.

După două ore de căutări, cu hainele ude și pantofii murdari, au decis să renunțe. Dar, în timp ce Monica se alătura familiei regăsite, a observat ceva pe teren, sclipind în lumina soarelui. Aplecându-se, a știut imediat ce a descoperit: un diamant galben.

„Este uimitor cum am găsit acest diamant strălucitor într-un câmp de murdărie”, a spus ea.

Personalul parcului a confirmat că ceea ce ea găsise era cel de-al 400-lea diamant din acel an.

Pentru Monica, găsirea diamantului a avut cea mai adâncă semnificație. Dintr-o dată, i s-a revelat faptul că ea, concepută prin actul oribil al unui viol, a fost într-adevăr, pentru mama ei ce o născuse, „diamant veritabil”.

„Cred că găsirea acestui diamant este un semn că  viața mea, în ciuda începuturilor dure, încă strălucește. Scânteia este încă acolo”, a spus ea.

„Dumnezeu a luat durerea profundă  a mamei mele și a transformat-o în cea mai prețioasă bijuterie.”

„Îl slăvesc pe Dumnezeu. Mama a fost suficient de puternică pentru a ieși din clinica de avorturi”, a spus ea.

Monica, pompier și medic, este căsătorită și are trei copii și  a devenit o susținătoare publică a copiilor concepuți prin viol, după ce a aflat care au fost începuturile ei.

Ea a spus că era împotriva avortului, „cu excepția cazurilor de viol”. Acum ea va spune oricui vrea să o asculte că viața ei „nu este diferită de viața oricui altcuiva doar din cauza modului în care am fost concepută.”

Monica spune cu blândețe oamenilor că „avortul nu repară un viol”.

„Avortul adaugă doar mai multe traume la viol și transformă copilul într-o victimă, dar, din păcate, de către propriile mâini ale mamei”, a spus ea.

Monica este de părere că femeile care rămân gravide în urma unui viol ar trebui să se gândească la noua viață ce înflorește în interiorul lor ca la propriul lor „diamant veritabil”.

„Există un diamant în această sarcină, care va străluci mai târziu. Trebuie doar să-l lăsați să crească”, a spus ea. „Fetele de azi nu-și imaginează cât de puternice pot fi.”

Monica intenționează să facă un colier cu diamantul găsit, lăsându-l netăiat. Îl va purta în amintirea sacrificiului făcut de mama ei pentru a-i da cele mai mari daruri: viața și familia ei adoptivă.

„Ea este cu adevărat eroul meu.”

Monica spune că nu are decât recunoștință pentru alegerile pe care mama ei le-a făcut.

„Viața este sacră. Viața este prețioasă. Viața este un cadou. Mulțumesc, Doamne, pentru mama care m-a născut!”

Puteți să urmăriți activitatea pro-life dusă de Monica pe situl ei și pe pagina de Facebook.

Sursă: LifeSiteNews

Preluat de pe Vremuri vechi și noi

P.S: Opinia Monicăi Kelsey despre problema avortului în caz de viol sau incest: A spune că ești pentru-viață mai puțin în cazul violului sau al incestului este la fel ca a spune că ești căsătorit, mai puțin în cazul când pleci din oraș pentru probleme de serviciu. (Saying you are pro-life except in the case of rape or incest, is like saying „I am married except when I go out of town on a business trip”.)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button