Uncategorized

Ana Bendaras: De ce copiii concepuți în urma unui viol nu trebuie avortați


Atunci când se discută despre avort, adesea este invocat avortul în caz de viol. Deși doar 1% dintre avorturi sunt făcute pe motivul că mama a fost violată, această situație este folosită pentru a promova insistent avortul ca fiind benefic în general. În aceste 1% din cazuri,  dacă mama trebuie ajutată să depășească trauma, iar tatăl trebui pedepsit pentru ceea ce a făcut, cu ce drept este luată viața copilului, nevinovat cu nimic?


Ana Bendaras, o tânără de la organizația Live Action, explică într-un clip scurt de ce este falsă una dintre lozincile cele mai des întâlnite ale celor care sprijină avortul: ”copilul conceput în urma unul viol trebuie avortat”.

Textul clipului este următorul:


”- Bună, sunt Ana Benderas de la Live Action.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


– Ai auzit vreodată pe cineva zicând: „Cred că avortul este rău, cu excepția cazurilor de viol”?


– Poate părea ca are un sens, prin prisma laturii emoționale… dar hai să ne gândim puțin mai adânc la asta…


– Cred că este important să știm de ce acea persoana crede că avortul este rău în toate celelalte cazuri.


– Despre cele mai multe situații ți se va spune: „Pentru că avortul ucide o ființă nevinovată, pentru că ucide un copil.”


– Atunci de ce nu este la fel de rău să ucizi un copil care a fost conceput într-un viol?


– Este viața lui mai puțin valoroasă?


– Nu este corect să condamnăm copilul la moarte pentru greșelile tatălui său.


– Avortul este rău pentru că ucide în mod intenționat ființe umane nevinovate a căror viață este valoroasă – indiferent de cum au fost concepute…


– Este motivul pentru care sunt „pentru-viață”.


– Sper să te gândești la asta.”

Ultimele cuvinte care apar în clip reprezintă domeniile vieții pe care le neagă cei care susțin avortul copilului doar pe motivul că a fost conceput în urma unui viol: viața, rațiunea, logica, datoria, știința, adevărul, virtutea, sănătatea, drepturile omului, iubirea. Cel ce crede în aceste valorile nu poate fi de acord cu uciderea unui copil pe motiv că a fost conceput în urma unui viol pentru că:

Viața ne spune că avortul ucide un copil fără apărare;


Rațiunea ne arată că acest copil nu este vinovat cu nimic;


Logica ne arată că este profund greșit să ucizi un om pentru că tatăl său a făcut un rău;


Datoria față de ceilalți îndeamnă societatea să ajute victimele, nu să le ucidă;Care dintre acești doi copii au fost concepuți în urma unui viol?Merit pedeapsa cu moartea? Am fost concepută în urma unui viol. Rebecca.

Știința spune că nu se poate deosebi prin nimic un copil dorit de un copil conceput în urma unui viol;


Adevărul atestă că uciderea unui nevinovat nu poate fi niciodată de folos;


Virtutea presupune tăria de a rezolva corect orice situație dificilă, nu de a abandona binele;


Sănătatea este alterată prin avort, căci pentru copil avortul înseamnă moartea sa, iar pentru mamă avortul alterează starea de sănătate, atât fizică, avorturile fiind, de exemplu, factori de risc pentru cancer ovarian, cancer la sân, hemoragii mortale, naștere prematură, infertilitate etc., cât și psihică, avortul favorizând tulburările psihice, inclusiv depresia cu tendințe suicidare;


Drepturile naturale ale omului se sprijină pe dreptul la viață: toți oamenii au dreptul la viață, inclusiv cei concepuți în urma unui viol;

Ryan Bomberger, conceput în urma unui viol, împreună cu copiii săi, unii dintre ei adoptați

Rebecca Kiessling, ”concepută în urma unui viol, născută pentru dragoste”


Iubirea, căci mama și societatea îl pot și trebuie să-l iubească pe cel care, fără voia lui, a fost conceput în împrejurări neplăcute pentru mamă, împrejurări condamnate de lege.

Clipul nu vorbește despre mamă, dar nici din perspectiva ei situația nu este de nedepășit. Pe de o parte, sunt mame care au depășit trauma violului și au putut să iubească și să crească fiii sau fiicele fără să fie afectate de împrejurările concepției lor. Pe de altă parte, dacă nu poate depăși trauma violului, mama are oricând posibilitatea să dea copilul spre adopție.


Întotdeauna există soluții pentru viață, pe când avortul niciodată nu este o soluție, ci de fiecare dată un eșec!

Sursă: Live Action


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button