viol

La 14 ani, victima unui viol păstreazã copilul, în timp ce violatorul frecventează aceeași școalã

ashley3

de Monica Kelsey, LiveActionNews, 2 februarie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ashley avea 14 ani când am citit un articol despre ea în ziar. Acolo scria că fusese violată și rămăsese însărcinată. Din momentul în care Ashley a aflat că era gravidă, a știut că nu putea decât să păstreze copilul. Pe 26 iunie 2013 s-a născut băiețelul ei, Aiden, care i-a topit pe toți cei care l-au cunoscut. În vara și toamna lui 2013, am avut privilegiul de a-i cunoaște nu numai pe Ashley și Aiden, dar și pe părinții tinerei mame. Ashley are o familie minunată și mi-am dat seama că au fost principalul ei sprijin.

Violatorul avea 17 ani și, fiind minor, judecătorul a decis să-l condamne numai pentru molestare. Această micșorare a încadrării juridice le-ar putea părea rezonabilă unora, dar, din nefericire, tânărul nu era la prima astfel de infracțiune, ci la a treia. Mai fusese condamnat pentru molestare și în cazul altor două fete. Nu a petrecut nici un minut în închisoare, iar sentința a fost de eliberare condiționată, testare pentru depistarea de droguri și ore de consiliere pe tema agresiunii sexuale. Ca minor, el nu va fi luat în evidență ca agresor de natură sexuală și nu va avea cazier.

Când Ashley s-a întors la școală, a fost șocată să afle că violatorul ei avea voie să frecventeze aceeași instituție, de parcă nimic nu se întâmplase. În loc să țină făptașul departe, oficialii școlii i-au spus lui Ashley că se poate muta ea în altă parte. Aceasta le-a părut nedrept celor mai mulți, din moment ce ea a trebuit să se adapteze la o mulțime de schimbări apărute odată cu fapta lui. Ashley vrea să se întoarcă la școală cât mai repede. Dar, până când violatorul ei nu este ținut la distanță, simte că aceasta cea mai bună decizie e să stea deoparte.

Am mers împreună cu mama lui Ashley la o ședință a consiliului școlii și i-am cerut conducerii să-l trimită pe violator la o școală alternativă, pentru ca Ashley să se poată alătura colegilor ei. În mod surprinzător, ei nu cunoșteau situația fetei, dar s-au arătat îngrijorați. Încă nu au luat o decizie, iar Ashley între timp merge la o altă școală.

În august 2013 am invitat-o pe Ashley într-o minivacanță de două zile cu mine și cu fata mea în vârstă de 14 ani. Mama ei, Kristi, s-a oferit să aibă grijă de micuțul Aiden, ca ea să poată veni cu noi. Chiar dacă Aiden e o binecuvântare pentru mama lui și pentru toți ceilalți din familie, cred că Ashley ar trebui să se bucure și ea de plăcerile vieții de adolescent. Nu și-a dorit să fie violată și nici să devină mămică, dar a acceptat acest rol pe care i l-a dat Dumnezeu.

ashley2

Atitudinea ei pozitivă o face unică, iar ea vede întotdeauna partea plină a paharului. Aiden crește și a început să se târască de-a bușilea. Își iubește mama, îi place să cânte și să fie fotografiat. E greu să nu te îndrăgostești de mamă și fiu când îi cunoști, fiindcă ea este o persoană foarte pozitivă.

Ashley le mulțumește tuturor pentru rugăciunile și cadourile trimise în ultima jumătate de an. Familia spune că scutecele și laptele praf care au fost donate îi ajută enorm. Mama lui Ashley ține să le mulțumească public tuturor. Iată un scurt mesaj de la ea: „Vă mulțumesc tuturor pentru rugăciunile și sprijinul pentru fiica mea, Ashley, și nepoțelul meu, Aiden. Monica de la Save The 1 e uimitoare și ne-a schimbat viața. Sincer, fără ajutorul lor nu știu cum ne-am fi descurcat! Vă mulțumesc din suflet în numele întregii familii și îți mulțumesc, Monica, pentru întreaga muncă și dăruire!”

Sfatul lui Ashley pentru celelalte adolescente este: „Rămâneți puternice și nu uitați: nu ceea ce vi se întâmplă în viață vă definește, ci ceea ce alegeți să deveniți”.

Mai multe informații găsiți pe site-ul www.MonicaKelsey.com, în dreptul butonului cu poza lui Ashley și Aiden.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button