pedofilieviol

Mai multe actrițe părăsesc gala premiilor César după premierea regizorului Roman Polanski: „Au scuipat victimele în față. Înseamnă că a viola femeile nu este un lucru rău”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Actrițele Adèle Haenel și Florence Foresti, precum și regizoarea Céline Sciamma au părăsit ceremonia de decernare a Premiilor César după ce trofeul pentru Cel mai bun regizor i-a fost acordat regizorului Roman Polanski pentru filmul An Officer and a Spy / J’accuse.

Artistele au protestat astfel împotriva promovării lui Polanski, care nu și-a ispășit pedeapsa, deși este de mult condamnat în SUA pentru că a drogat-o și violat-o în 1977 pe Samantha Jane Gailey (acum Samantha Geimer), pe atunci o adolescentă de 13 ani.

Ministrul pentru Egalitate din guvernul Francez, Marlène Schiappa, a condamnat decizia de a nominaliza la Premiile César un film de Roman Polanski, spunând că i se pare „imposibil ca o sală întreagă să se ridice și să aplaude un om acuzat de viol în mai multe rânduri”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe lângă violul pentru care a fost condamnat în SUA, asupra regizorului mai planează patru acuzații, toate apărute una după alta în cursul anului 2017: actrița brtianică Charlotte Lewis a declarat că avea doar 16 ani când Roman Polanski i-a solicitat să se culce cu el dacă vrea să accepte proba ei pentru un rol de film. O americană din Los Angeles, identificată doar sub numele de „Robin M.”, a anunțat că regizorul a „victimizat-o sexual” când avea tot 16 ani, în 1973. Deși fapta s-a prescris, femeia ar putea fi chemată să depună mărturie într-un proces. La o lună după mărturia acesteia, o actriță germană, Renate Langer, a reclamat autorităților elevețiene că Polanski o violase într-o casă din Gstaad în 1972, când ea avea 15 ani, apoi i-a oferit un rol într-unul din filmele lui, după care a violat-o din nou într-o casă din Roma. Californiana Marianne Barnard, artist plastic, a povestit că, în 1975, când făcea modelling la inițiativa mamei sale, a ajuns să îi pozeze lui Polanski pe o plajă din Malibu, unde acesta a agresat-o sexual. Avea doar 10 ani, era practic un copil. De atunci suferă de stres post-traumatic și claustrofobie.

Cu câteva ore înainte de ceremonia decernării Premiilor César, Ministrul Culturii din Franța, Franck Riester, declarase că ar fi „rău din punct de vedere simbolic” dacă Polanski ar fi premiat.

Adèle Haenel, care a ieșit sâmbătă de la ceremonie strigând: „Rușine!”, a fost și ea violată de un regizor când avea 12 ani. După ce a ieșit din sală, ea a spus:

„Au scuipat victimele în față. Înseamnă că a viola femeile nu este un lucru rău”

E mai rău de atât. Este vorba de pedofilie de-a dreptul: toate victimele de mai sus erau minore când au fost abuzate.

Acest nou scandal readuce în lumină faptul că Hollywoodul este tot mai des acuzat de promovarea și normativizarea pedofiliei.

Foto: Profimedia

O nouă știre care îl implică pe Charlie Sheen readuce în atenție acuzațiile că la Hollywood pedofilia este tolerată și protejată


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button