pedofilietrafic de persoane

Uriaș scandal de pedofilie în Norvegia: peste 50 de persoane arestate, inclusiv avocați și politicieni

scandal

TVR.ro, 21 noiembrie 2016

Poliția a reusit sa dezmembreze o rețea din orașul Bergen, care pusese la punct un adevărat mecanism de abuzare a copiilor, inclusiv de vârste foarte mici. Peste 50 de arestări au fost făcute până acum.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Operațiunea a primit numele „Camera Întunecată”. Criminalii provin din diverse medii sociale și constituiau o rețea care comunica prin intermediul internetului negru.

Scandalul s-a declanșat anul trecut, când o fată de 14 ani a ajuns la poliție și l-a reclamat pe un tânăr de 22 de ani pentru atac sexual. Polițiștii au găsit în computerul acestuia informații care au dezvaluit dimensiunea retelei.

Hilde Reikras, inspector de poliție: „O mulțime de fotografii, înregistrări video, conversații pe computer au fost examinate. În tot ce am confiscat, am găsit abuzuri grave asupra unor copii de toate vârstele, inclusiv bebeluși.”

Anchetatorii au reușit chiar să înregistreze o discuție între doi suspecți care plănuiau violarea unui copil încă nenăscut. Cei mai mulți dintre arestați sunt oameni cu educație superioară, inclusiv avocați și politicieni de top.

Janne Ringset Heltne, procuror: „Mulți suspecți erau persoane bine integrate în comunitățile din care făceau parte. Familiile si apropiații au fost șocați când s-a aflat ce făceau. Unii au educație superioară, competențe recunoscute în IT. Se foloseau de criptare și anonimat, pentru a-și ascunde urmele.”

5.500 de utilizatori a avut întreaga rețea – sunt toți listați, dar e greu de stabilit identitatea lor, tocmai pentru că foloseau parole și știau să se ferească.

Erna Solberg, premierul Norvegiei: „Am aflat despre aceste abuzuri care au avut loc în țara noastră, împotriva unor copii norvegieni. Dar mai înainte au existat și cazuri în străinătate, care au fost mai greu de investigat.”

Ancheta, care a început în 2015, s-a desfășurat în cel mai mare secret. La caz au lucrat doar 25 de oameni: agenți sub acoperire, specialiști în domeniul IT și detectivi specializați în combaterea criminalității sexuale.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button