adopţie

Familia Șărămăt a găsit-o pe mama biologică a Sorinei și le-a făcut cunoștință. Între timp, DGASPC scria în rapoarte că familia biologică a fetiței nu e de găsit

Roxana Stoian, jurnalist la publicația gorjeană Pandurul, a dezvăluit că familia Șărămăt, care a crescut-o pe Sorina timp de șapte ani, a găsit-o pe mama biologică a fetiței și le-a făcut cunoștință în prima zi de școală a Sorinei:

„Să vă spun un lucru pe care familia Șărămăt l-a făcut pentru Sorina. S-a zbătut să afle cine este mama naturală a Sorinei și a avut grijă ca aceasta să fie prezentă în prima zi de școală a micuței. Atunci s-au cunoscut. Asta după ce șase ani de la DGASPC s-au mulțumit să consemneze că părinții fetiței nu sunt de găsit, fără să o caute. Oare ce vă spune acest al asistentei maternale și al soțului acesteia? Sunt ei doar niște străini preocupați să câștige un salariu de la stat? Mi se pare că sunt niște oameni care o iubesc enorm pe Sorina.”

Roxana Stoian în Pandurul

Negăsirea părinților biologici și/sau a rudelor acestora este o condiție necesară pentru ca un copil să fie declarat adoptabil. 

De altfel, și o mătușă a fetiței a cerut să adopte copilul, fiind refuzată de DGASPC pe motiv că nu are baie în casă și că are deja prea mulți copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Parcă DGASPC Mehedinți a făcut totul ca singurii „apți” să o adopte pe Sorina să fie româno-americanii Săcărin!

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button