Marxism cultural

Cine este Ulrike Lunacek, europarlamentarul care cere anularea referendumului și care e invitat să adreseze un mesaj video la conferința parlamentarilor USR „Egalitatea de gen: test pentru democrație”

lunacek

UPDATE: Pe 17 mai 2017, de Ziua Internațională Împotriva Homofobiei (n.red. – nu există un consens juridic și politic internațional cu privire la noțiunea de homofobie), europarlamentarul de extremă stânga Ulrike Lunacek s-a situat și în fruntea listei de semnatari a unei scrisori deschise către parlametnarii și autoritățile din România, cerându-le acestora să nu aprobe referendumul pentru căsătorie cerut de peste 15% din populația României.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Cu ocazia Zilei Naționale Egalității de Șanse pentru Femei și Bărbați, USR a organizat la Parlamentul României conferința Egalitatea de gen: test pentru democrație la care a participat de la distanță și  Ulrike Lunacek, vicepreședintele Parlamentului European.

Europarlamentarul austriac de extremă stângă este lesbiană declarată și artizana conceptului de „limbaj al urii” și a drepturilor suplimentare pentru minorități sexuale. Ulrike Lunacek este autoarea raportului UE care îi poartă numele și care:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
  • impune sancționarea celor care nu sunt de acord cu comportamentul homosexual prin introducerea noțiunii de „limbaj al urii”, concept manevrat să desemneze orice expresie a dezacordului cu anumite valori și stiluri de viață
  • cere îndoctrinarea copiilor cu homosexualitatea la școală
  • cere impunerea „căsătoriei” între persoane de același sex în întreaga Uniune Europeană

„Raportul Lunacek”, adoptat pe 4 februarie 2014 de Parlamentul European, îndeamnă statele membre UE „să înregistreze și să investigheze infracțiunile motivate de ură împotriva persoanelor LGBTI (lesbiene, gay, bisexuale, trans-sexuale și inter-sexuale) și să adopte o legislație penală care să interzică incitarea la ură pe motive de orientare sexuală și identitate de  gen.

De menționat că „infracțiunile de ură” nu sunt clar definite, rămânând un concept vag și aplicabil în mod arbitrar, instaurând un fel de „Inchiziție” a atitudinii celor care nu acceptă homosexualitatea ca pe un comportament care trebuie girat public (printre aceștia se numără majoritatea creștinilor).

Lunacek este membră a grupului parlamentar european al „verzilor” (ecologiști), care sunt de coloratură ideologică neomarxistă.

Mai sus am prezentat pe scurt cea mai importantă activitate a ei la Parlamentul European. Dar care este activitatea sa politică în țara natală, Austria? În acest scop evocăm un scurt episod de acum câțiva ani.

De câțiva ani, radicalii neocomuniști au început să atace și să molesteze participanții la Balul Operei din Viena, renumit în întreaga lume, luându-i în vizor ca personificări ale „frumoșilor bogați” împotriva cărora vor să lanseze un nou tip de „luptă de clasă”. De curând, aceiași activiști politici și-au îndreptat atenția și asupra altui eveniment de acest gen, Akademikerball, sub pretextul că participanții ar fi „naziști” (cuvântul respectiv desemnând în respectivul context orice persoană care nu este comunistă.)

Pe 24 ianuarie 2014, acești extremiștii de stânga austrieci au vandalizat a treia oară Balul Operei din Viena, spărgând vitrine de magazine (printre care și cea a unui magazin de bijuterii deținut de o familie de evrei) și dând foc la mașini. Au fost rănite 22 de persoane, iar pagubele sunt estimate la 1 milion de euro.

Lozinca acestor grupuri anarhiste a fost:

Unseren Hass könnt Ihr haben
(Vă servim ura noastră)

Povestind toate acestea pe un blog C-Fam, J.C. von Krempach, doctor în științe juridice, a comentat:

E un exemplu rar în care o infracțiune motivată de ură este în mod deschis descrisă astfel de cei care o comit.

Autorii acestor vandalisme au primit sprijin logistic și politic de la organizația de tineret a partidului austriac „Alternativa Verde” – exact partidul pe care dna Lunacek, autoarea raportului cu același nume, îl reprezintă în Parlamentul European.

Deși doamna Lunacek deplânge presupuse infracțiuni împotriva persoanelor gay și lesbiene, nu a avut nici măcar un cuvânt de regret pentru violența foarte concretă și reală la care a instigat mișcarea de tineret a propriului ei partid. Și nici nu le-a oferit scuze victimelor, multe dintre ele fiind persoane care doar au avut ghinionul să dețină magazinele și mașinile care se găseau pe traseul de marș al trupei de comuniști „verzi”.

 

Citește și Să ne cunoaștem aleșii: Ce este fascismul social și cine sunt ultrașii de genul deputatului Adrian Dohotaru, care acuză conservatorii de „fascism social”?

Citește și Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

Citește și Infracțiuni motivate de ură care nu îngrijorează Parlamentul European

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button