familie

Cine sunt deputații care au votat împotriva referendumului pentru familie

Din cei 270 de deputați prezenți la votarea în plen a legii referendumului, 22 au votat împotrivă, 13 s-au abținut și 3 nu au votat.

Rezultatul detaliat al votului electronic pentru Legea 127/2017 (inițiativă cetățenească) privind revizuirea Constituției României poate fi consultat aici.

Cine a votat împotrivă

PSD

Petre Florin Manole este membru în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și un susținător constant al drepturilor suplimentare pentru minoritățile sexuale. În 2016, a participat la parada homosexualilor și a scris pe blogul personal că PSD-ul ar trebui puțin colorat (în „culorile curcubeului”, pe care homosexualii le folosesc ca steagul lor).

accept 11 florin manole

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 2017, ca deputat PSD și membru al Comisiei pentru Drepturile Omului a Camerei Deputaților, a votat astfel:

– împotriva inițiativei cetățenești de modificare a Constituției pentru a proteja familia naturală
– în favoarea legii parteneriatului civil a lui Remus Cernea, care le-ar da cuplurilor homosexuale dreptul de a încheia „uniuni” la oficiul de stare civilă, dar și dreptul de a adopta copii și toate celelalte drepturi asociate familiei.

petre florin manole 2

Tot în 2017, deputatul s-a folosit de un tertip pentru a vota a doua oară în favoarea legii parteneriatului civil, la Comisia pentru Egalitate de Șanse, unde nu este membru, dar a făcut în așa fel încât să o înlocuiască pe colega din PSD care avea drept de vot la această comisie. A fost o manevră de culise la limita regulamentului Camerei, cu scopul de a face ca proiectul legii parteneriatului civil să aibă două avize pozitive pe lângă cele două negative primite de la Comisia pentru Muncă, respectiv Comisia pentru Sănătate.

Pe 9 mai 2017, în plenul Camerei Deputaților, a votat împotriva legii privind revizuirea Constituției.

ALDE

Anton Anton

Lovin Dumitru

PNL

Mareș Mara

Voicu Mihai Alexandru

O abținere notabilă: Raluca Turcan, care în 2016 spunea că susține familia naturală, iar în 2017 și-a nuanțat poziția până când aceasta a devenit de nerecunoscut.

USR

Din cele 22 de voturi împotrivă, 15 (aproape două treimi) s-au datorat deputaților USR. Iată care sunt cei care au votat împotrivă:

Abu-Amra Lavinia-Corina

Barna Ilie Dan

Benga Tudor – Vlad

Bîzgan-Gayral Oana-Mioara

Chichirău Cosette-Paula

Dehelean Silviu

Dohotaru Adrian-Octavian

Drulă Cătălin

Lupescu Dumitru

Moșteanu Liviu-Ionuț

Năsui Claudiu-Iulius-Gavril

Prună Cristina-Mădălina

Seidler Cristian-Gabriel

Ungureanu Emanuel-Dumitru

Zainea Cornel

O abținere notabilă: Cristian Ghinea.

Nicușor Dan a absentat.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button