Cine sunt deputații care au votat împotriva referendumului pentru familie
Din cei 270 de deputați prezenți la votarea în plen a legii referendumului, 22 au votat împotrivă, 13 s-au abținut și 3 nu au votat.
Rezultatul detaliat al votului electronic pentru Legea 127/2017 (inițiativă cetățenească) privind revizuirea Constituției României poate fi consultat aici.
Cine a votat împotrivă
PSD
Petre Florin Manole este membru în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și un susținător constant al drepturilor suplimentare pentru minoritățile sexuale. În 2016, a participat la parada homosexualilor și a scris pe blogul personal că PSD-ul ar trebui puțin colorat (în „culorile curcubeului”, pe care homosexualii le folosesc ca steagul lor).
În 2017, ca deputat PSD și membru al Comisiei pentru Drepturile Omului a Camerei Deputaților, a votat astfel:
– împotriva inițiativei cetățenești de modificare a Constituției pentru a proteja familia naturală
– în favoarea legii parteneriatului civil a lui Remus Cernea, care le-ar da cuplurilor homosexuale dreptul de a încheia „uniuni” la oficiul de stare civilă, dar și dreptul de a adopta copii și toate celelalte drepturi asociate familiei.
Tot în 2017, deputatul s-a folosit de un tertip pentru a vota a doua oară în favoarea legii parteneriatului civil, la Comisia pentru Egalitate de Șanse, unde nu este membru, dar a făcut în așa fel încât să o înlocuiască pe colega din PSD care avea drept de vot la această comisie. A fost o manevră de culise la limita regulamentului Camerei, cu scopul de a face ca proiectul legii parteneriatului civil să aibă două avize pozitive pe lângă cele două negative primite de la Comisia pentru Muncă, respectiv Comisia pentru Sănătate.
Pe 9 mai 2017, în plenul Camerei Deputaților, a votat împotriva legii privind revizuirea Constituției.
ALDE
PNL
O abținere notabilă: Raluca Turcan, care în 2016 spunea că susține familia naturală, iar în 2017 și-a nuanțat poziția până când aceasta a devenit de nerecunoscut.
USR
Din cele 22 de voturi împotrivă, 15 (aproape două treimi) s-au datorat deputaților USR. Iată care sunt cei care au votat împotrivă:
O abținere notabilă: Cristian Ghinea.
Nicușor Dan a absentat.