familie

Demonstrații pentru returnarea copiilor Cameliei Smicală de către autoritățile finlandeze

18556142_10155373927458734_205691793225162468_n

Zeci de persoane s-au adunat la Ambasada Finlandei la București, pentru a protesta față de modul în care este gestionat cazul Cameliei Smicală, ai cărei copii, Mihai și Maria, au fost reținuți de către autoritățile finlandeze.

Dintr-o boxă amenajată în fața misiunii diplomatice au răsunat imnul României, dar și diverse cântece. La un moment dat, s-au auzit țipetele unor copii. Respectivul sunet a fost un mesaj către ambasadoarea Finlandei la București, Paivi Pohjanheimo, a afirmat Victor Roncea, reprezentant al Asociației Civic Media. „Să audă și modul cum au fost răpiți doi copii minori de la mama lor. Era un strigăt de ajutor disperat”, a spus Roncea.

Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum „Finnish, it’s Time to Finish”, „Hands Off Our Kids” și „MAE, reunește familia Smicală’.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ei au scandat „Hoții de copii”, „Mihai și Maria sunt România” și „Copilărie, nu pușcărie!”. De asemenea, au interpretat cântece religioase. Unul dintre protestatari a depus, pe gardul ambasadei, o icoană.

Potrivit lui Roncea, protestul este programat să se încheie cu un document semnat și înaintat Ministerului Afacerilor Externe (MAE) prin care se cere „eliberarea copiilor care sunt reținuți, încarcerați practic în aceste lagăre de copii, fără a li se respecta drepturile de cetățeni europeni”.

La protest au fost prezenți și parlamentarii Doru Coliu și Constantin Codreanu.

Sursa: ActiveNews

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button