familievalorile familiei

Camelia SMICALĂ face publice STRIGĂTELE de AJUTOR ale COPIILOR ei

de Redacția Siripentruviata.ro

Camelia Smicală a făcut publice câteva capturi de ecran cu mesajele trimise de copii ei și avocatului lor în timp ce erau ținuți în centrele de plasament din care au fugit anul trecut. Între timp, poliția i-a găsit și au fost duși cu forța, fără acordul mamei (care deține custodia conform unei decizii judecătorești), în centre de tratament psihiatric, ceea ce reprezintă un abuz major.

Românca a scris pe Facebook:

„Dacă li se întâmplă ceva, toți cei care s-au uitat nepăsători la tortura noastră sunt vinovați. Mai jos, mesajele disperare ale copiilor, dovezi că au fost torturați, dovezi că au fugit fără ca eu să fiu implicată în fuga lor. Dovezi, că au fugit din cauză că nu au mai suportat tortura. La fiecare scree-shot voi pune traducerea în românește. De dimineață am o stare de neliniște, pe care o am de obicei când li se întâmplă ceva rău copiilor. Sper să îi apere Dumnezeu! Vă rog să citiți traducerea din dreptul fiecărei poze!”

Mesajele tulburătoare ale copiilor

Nota redacției: Petri e tatăl biologic și extrem de violent al copiilor, care nu mai are nici custodie comună după divorț. Andreea e sora mai mare a copiilor. Anna Metteri este lector universitar în domeniul asistenței sociale și a fost martoră la răpirea abuzivă a copiilor Smicală de lângă mama lor, în 2015.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

17.11.2019 (la 2 zile după ce Mihai a fugit) :”Bună, Samu(avocatul copiilor). Sunt Mihai. Te rog să vorbești cu Anna Metteri și cu oficialii români! Am aflat că ar trebui să vină o echipă în Finlanda dar finlandezii nu îi primesc. Îți dau voie să vorbești cu oricine ne poate ajuta. Nu mă pot întoarce la casa de copii deoarece nu sunt în siguranță acolo. Stau la prieteni până se rezolvă situația. „.
(Urmează un mesaj trimis lui Mihai de Anna Metteri, pe care Mihai mi l-a retrimis. Anna încearcă să îl liniștească pe Mihai.)


„Bună, Samu! Sunt Mihai. Mariei I s-a rezervat timp (nb. la un psihiatru neutru pentru evaluare) sâmbăta viitoare la ora 13. Nu spune asta socialului, pentru că ne vor face probleme! Și rezervarea mea de la terapie, de pe 21, a anulat-o socialul. Sună la social și spune-le că nu au dreptul să îmi anuleze terapia deoarece este deja plătită! Să nu cumva să spui că Maria are rezervat timp deoarece este important să avem dovada altui psihiatru. „


„Bună, Samu! Sunt Mihai. Poți să faci plângere la poliție din partea mea și a lui Maria, pentru tortura psihică la care ne supune socialul? Am aflat că îi iau telefonul Mariei. Trebuie să vorbim! Putem vorbi mâine după ora 16?”


„Bună, Samu! Sunt Mihai. Sunt îngrijorat deoarece socialul a spus că dacă Petri nu vine la discuții, totul se lungește. Este asta legal? Poți stabili o oră când putem discuta?”


„Bună! Sunt Maria Jalaskoski. Vă cer să ne ajutați pe mine și pe fratele meu, Mihai Jalaskoski! (Maria a scris la KRP-Poliția centrală finlandeză). Sunt acuși 13 ani și protecția copilului din Tampere ne torturează deja de 3 ani și sunt extrem de epuizată din această cauză și nu mai rezist asta. Ne-au luat de acasă pe bază de minciuni și nimeni nu ne ascultă. Cei de la Kissankello și cei de la social mă amenință tot timpul ba ca îmi iau telefonul, ba că nu îmi văd prietenii și trăiesc în frică. Am citit în ziar că ați ajutat alți copii și mama mi-a spus la fel, așa că, vă rog să ne ajutați! „


Maria: „azi m-au acuzat că nu aș fi venit cu autobuzul de la școală, ci că m-ai fi adus tu cu mașina „Mi-e frică că o să mă pedepsească. Mi-e frică! Vreau să vorbesc cu tine!”


„sunt extrem de șocată pentru că socialul a spus că nu vom ajunge acasă. E ceasta este tortură psihică și eu nu mai suport. Vreau să faci plângere la poliție pentru tot ceea ce îmi fac!” Maria


„Mama ne-a susținut tot timpul, ea ne-a cumpărat haine și tot ea mi-a spus să merg la Juhannuskylän gimnaziu. Tot mama ne-a dat bani și a avut tot timpul grijă de noi. Sora noastră mai mare a locuit tot timpul cu mama și ea este foarte bine crescută și un elev de nota 10.Ce a făcut Petri? NIMIC! Nouă ne era foarte bine acasă și vrem mai multe vizite acasă. Și vrem să mergem în vacanța de toamnă în România la bunicii noștri. Lor le este frică să zboare cu avionul. Este dreptul nostru să ne vedem bunicii. Și vrem acasă de tot! Și vrem o evaluare psihologică la Maria Salmi sau Liisa Nurminen Sau altcineva dar nu la TAYS (spitalul universitar Tampere). Noi nu avem nici o problemă psihică. Nu am vorbit niciodată cu Jonna sau cu Reija Latva (cei de la TAYS care țin copiii în închisori și scriu rapoarte, fără să fi vorbit cu copiii). La școală nu a spus nimeni că am avea probleme în familie sau probleme psihice. Mama a avut grijă de noi tot timpul, indiferent de condiții și vrem acasă. Simt ca și cum as fi în închisoare și sunt pedepsit”


De ce continuă abuzurile asupra copiilor SmicalăAi o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button