familie

Diagnosticată cu sindrom Down, dar este campioană la gimnastică și fotomodel

Chelsea Werner a reușit sa câștige de patru ori Olimpiada Persoanelor cu Nevoi Speciale (Special Olympics) din SUA și de două ori același concurs la nivel mondial.

„Am făcut gimnastică de când mă știu. Întotdeauna am simțit-o ca o parte a vieții mele. Cred că gimnastica m-a antrenat să fiu disciplinată și să muncesc din greu. Cred că mi-a oferit încredere”, spunea ea.
Cu toate aceste însă , Chelsea s-a confruntat cu respingerea agențiilor de modelling, care i-au spus că pur și simplu nu există o piață pentru modelele cu sindrom Down.

„Părinții mei si cu mine nu am renunțat. Există o piață și le voi demonstra!”, spune ea.

We Speak („Vorbim”), o agenție de modelling care promovează atitudinea pozitivă și incluziunea a remarcat-o pe Chelsea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Am văzut videoclipurile ei și am fost imediat captivată de energia ei. Am văzut potențialul lui Chelsea de a avansa în această industrie. Este important ca femeile să se simtă reprezentate în industrie”, spune Briauna Mariah, fondatoarea We Speak.
Reacțiile la prima fotografie a tinerei promovată de We Speak a fost un feedback incredibilă pe rețelele de socializare, inclusiv de la părinții de copii cu dizabilități. Aceștia spun că Chelsea Werner le oferă speranțe copiilor.

Scopul ei a fost să arate lumii că cei diagnosticați cu sindrom Down sunt frumoși și unici în felul lor și că sunt capabili să facă lucruri pe care poate nici nu îndrăzneau să creadă că le-ar putea face.
Chelsea Werner se alătură modelelor cu sindrom Down Maran Avila și Madeline Stuart. Cea din urmă și-a lansat și propria linie de modă, „21 motive”, care simbolizează sindromului Down produs de o copie suplimentară a cromozomului 21.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button