familiereligievalorile familiei

Aprinderea Luminilor de Crăciun la Casa Albă: Alături de Prima Doamnă SUA, Președintele Trump aduce un omagiu familiei sale și tuturor familiilor americane

Foto: Samira Bouaou/The Epoch Times

Pe 30 noiembrie 2017 a avut loc ceremonia de aprindere a luminilor de Crăciun la Casa Albă de către Prima Doamnă a SUA, Melania Trump. Cu această ocazie, președintele Donald Trump a susținut o scurtă alocuțiune în care a explicat profunda semnificație universală a acestei sărbători și a adus un omagiu propriei familii și tuturor familiilor din SUA, pe care le-a numit „temelia vieții americane”.

La Casa Albă, urarea de „Crăciun fericit!” reapare după opt ani de administrație democrată, în care aceasta fusese înlocuită cu urarea „Sărbători fericite!”. Președintele a mai menționat spre final un mesaj care poate fi interpretat drept puternic pro-viață în acest context, îndemnând la rugăciune pentru ca fiecare copil – născut sau nenăscut, am sublinia noi – să fie primit cu dragoste de familia sa și de comunitatea locală. Redăm mai jos câteva extrase din alocuțiunea lui Trump.

Pentru creștini este o perioadă sfântă, în care sărbătoresc nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Povestea Crăciunului începe cu două mii de ani în urmă cu o mamă, un tată și băiețelul lor nou-născut, cel mai remarcabil dar dintre toate, darul iubirii lui Dumnezeu pentru întreaga umanitate.

Oricare ar fi credința noastră, știm că nașterea lui Iisus Hristos și povestea acestei vieți uimitoare a schimbat pentru totdeauna cursul istoriei. Nu există domeniu al vieții noastre de azi asupra căruia acest eveniment să nu-și fi pus amprenta: în artă, în muzică, în cultură, în legi și în respectul nostru pentru demnitatea sacră a fiecărei persoane din lume.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În fiecare an, de Crăciun, recunoaștem că adevăratul spirit al Crăciunului este nu în ceea ce avem, ci în cine suntem – iar fiecare dintre noi este copilul lui Dumnezeu.

[Le mulțumesc] profesorilor, pastorilor și tuturor liderilor religioși, de la care învățăm atât de mult, pentru faptul că sunt fruntași în comunitățile locale și în societate.

Iar astă seară le mulțumesc în mod special familiilor americane. De Crăciun, mai mult decât oricând, ne amintim că familia este temelia vieții americane.

De aceea, de Crăciun cerem binecuvântarea lui Dumnezeu pentru familiile și națiunea noastră și ne rugăm ca țara noastră să fie un loc în care fiecare copil să găsească un cămin plin de iubire, o comunitate plină de speranță și o națiune binecuvântată cu credință.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button