familiehomosexualitate

Raluca Turcan, președinte PNL, susține referendumul, dar cu amendamentul Andronache. Ea susține și parteneriatul civil pentru homosexuali

17191134_1410174222380260_7234545032966080833_n

Hotnews.ro, 13 martie 2017

Raluca Turcan, președintele interimar PNL, a declarat după ședința Biroului Politic PNL:

Pozitia politica a PNL este asadar la modificarea Constitutiei, sa definim familia ca fiind garantata de statul roman si casatoria sa fie definita ca relatia dintre barbat si femeie, asa cum au sustinut cetatenii la initiativa de modificare a Constitutiei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Presedintele interimar al PNL a precizat ca liberalii vor sustine amendamentul deputatului Gabriel Andronache la textul initiativei cetatenesti, care a fost respins in comisia juridica din Camera Deputatilor. Cu toate acestea, ea a adăugat:

Pot sa existe colegi care sa voteze altfel si care chiar sa creada altfel. E firesc, suntem un partid cu o diversitate de opinii

Citește și Va rezista Raluca Turcan asaltului neo-marxiștilor furioși că ea susține familia naturală?

Citește și Comisia Juridică a Camerei: Cine a votat amendamentul anti-familie naturală al deputatului Andronache (PNL). Eugen Nicolicea (PSD): „Denaturați complet scopul inițiativei cetățenești” Ioan Cupșa (PNL): Ar face neconstituțional întreg textul de lege”

Turcan a mai spus:

Mi se pare firesc ca PNL sa incurajeze dezbaterea publica pentru a gasi formula cea mai potrivita astfel incat drepturile civile sa fie garantate pentru toti cetatenii, inclusiv pentru persoanele de acelasi sex. (…) Parteneriatul civil probabil ca va imbraca o forma legala, legislativa. Nu stiu daca se va numi parteneriat civil sau se va numi altfel. Cert este ca PNL va incuraja dezbaterea si va sustine ca toti cetatenii acestei tari, din punct de vedere civil, sa aiba aceste drepturi.

Citește și VIDEO. Deputatul Daniel Gheorghe (PNL), despre parteneriatul civil, în plenul Parlamentului: „Un abuz împotriva firii”

Citește și Parteneriatul civil, avizat favorabil de Comisia pentru egalitatea de șanse prin execuția publică a unui deputat USR și împuternicirea unui PSD-ist favorabil proiectului să voteze la două comisii

Citește și Liviu Dragnea: Referendumul pentru familie trebuie făcut, dar trebuie o soluție corectă și pentru oameni care au alt tip de orientare sexuală

Citește și Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, avizată favorabil de Comisia Juridică a Camerei. Intervenția dep. Cupșa (PNL)

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button