familiehomosexualitate

Liviu Dragnea: Referendumul pentru familie trebuie făcut, dar trebuie o soluție corectă și pentru oameni care au alt tip de orientare sexuală

10437445_838812666197482_2215956569963891752_n
Foto: Facebook

DCNews.ro, 7 martie 2017

Prezent în 7 martie 2017 la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3 TV, președintele PSD a spus:

Eu sunt convins că referendumul privind familia trebuie făcut și am cerut colegilor mei să rezolve și această problemă, pentru că avem un vid legislativ în ceea ce înseamnă procedura care trebuie urmată. În foarte scurt timp o rezolvăm. Subiectul este foarte sensibil, dar este și foarte profund. Dincolo de orice altceva, dacă vorbim de democrație participativă, dacă vorbim de modul cum te raportezi la ceea ce vor oamenii, sunt 3 milioane de semnături, nu poți să negi lucrul ăsta, nu poți să nu iei în seamă 3 milioane de români care au spus ceva. Și atunci cine poate decide dacă ceea ce au spus ei trebuie transpus în Constituție sau nu? Doar întreaga societate prin referendum.

El a adăugat că acum Parlamentul nu poate genera un referendum, iar aici poate ar trebui ca legislația să fie schimbată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

…acel referendum trebuie făcut, aș fi vrut să se poată face, așa cum ne dorisem, în luna aprilie. Nu știu dacă mai este posibil. În același timp, și spun ceva care poate supăra pe unii, trebuie să fim realiști. Există în România, cum există oriunde în lume, o categorie de oameni care au alt tip de orientare sexuală, nu poți să întorci capul și să spui că nu există, că sunt mulți, că sunt puțini, și acolo trebuie generată o discuție, să vedem care poate să fie soluția corectă care să lase și această dorință firească și inițiativă firească să fie dusă la capăt, dar să se găsească o soluție și pentru acea categorie. Nu e foarte simplu. Doar dacă ducem acel referendum la capăt și el va fi validat, nu rezolvăm problema în ansamblu.

 

Citește și Parteneriatul civil, avizat favorabil de Comisia pentru egalitatea de șanse prin execuția publică a unui deputat USR și împuternicirea unui PSD-ist favorabil proiectului să voteze la două comisii

Citește și VIDEO. Deputatul Daniel Gheorghe (PNL), despre parteneriatul civil, în plenul Parlamentului: „Un abuz împotriva firii”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button