familiereligie

VIDEO. Mike Pence la Micul Dejun cu Rugăciune: „Suntem un popor credincios. Întreaga Administrație crede în rugăciune și se bazează pe rugăciunile americanilor zi de zi”

de Redacția Stiripentruviata.ro

În data de 6 februarie, la Micul Dejun cu Rugăciune de la Washington, DC, Vicepreședintele Mike Pence a spus că Administrația Trump și națiunea americană se bazează pe credință și rugăciune.

El a dezvăluit că fiecare ședință a cabinetului Trump începe cu o rugăciune.

El a profitat de ocazie pentru a-și omagia soția, pe Karen Pence, și i-a îndemnat pe americani să continue să se roage pentru „pentru prietenul nostru, președintele Statelor Unite ale Americii, și pentru familia lui”.

Prodocens Media a tradus integral discursul și a subtitrat clipul video cu alocuțiunea lui. Transcrierea integrală mai jos.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Discursul Vicepreședintelui SUA, Mike Pence, la cel de-al 68-lea Mic Dejun cu Rugăciune

„Vă mulțumesc tuturor pentru primirea călduroasă. Și vreau să fiți alături de mine când vreau să-I mulțumesc congresmanul lui Robert Aderholt care și-a dedicat întreaga sa carieră slujirii oamenilor din acest stat extraordinar și de asemenea tradiției bipartide. Domnilor congresmani, este o onoare să fiu alături de voi în această dimineață.

Liderilor religioși și celor din viața publică care sunt prezenți astăzi aici, tuturor distinșilor noștri oaspeți: bună dimineața.

Bună dimineața!

Este o onoare să fiu cu voi toți și cu Președintele Statelor Unite la cel de-al 68 ulea Mic Dejun cu Rugăciune. Bine ați venit! Sunteți bineveniți!

Și este o bucurie specială să fiu aici la această oră matinală împreună cu cea mai important persoană din viața mea. Suntem împreună de peste 35 de ani. Ea este o mama de soldat. Este un avocat al familiilor militarilor. Ea este o învățătoare de arte la o școală creștină două zile pe săptămână. Vă invit să îi mulțumim celei de-a doua doamne a Statelor Unite ale Americii, Karen Pence pentru că este cu noi astăzi.

După cum știți, Biblia ne învață să fim stăruitori în rugăciune; că “mare putere are rugăciunea celui neprihănit”; că trebuie să stăruim în rugăciune și că, în toate, prin rugăciune de cerere cu mulțumire, trebuie să ne prezentăm cererile noastre înaintea lui Dumnezeu. Și încă de la întemeierea acestei națiuni, poporul american s-a bizuit pe rugăciune.

Dacă este înțeleasă într-un mod corect, eu cred că rugăciunea și credința sunt liniile roșii care au traversat întreaga istorie a Americii. În 1775 cel de-al doilea Congres Continental a instituit o zi de post și rugăciune. În 1863, președintele Abraham Lincoln i-a îndemnat pe americani să se roage astfel încât, după spusele sale, “strigătul unit al națiunii să fie auzit în înalt și să primească un răspuns binecuvântat.”

Dar, în 1953, la invitația reverendului Billy Graham, președintele de la acea vreme Dwight Eisenhower s-a adresat unui grup de doar 400 de oameni la ceea ce urma să devină cunoscut drept primul Mic Dejun cu Rugăciune. Și începând de atunci fiecare președinte a participat la Micul Dejun din fiecare an, iar președintele Donald Trump va continua acea tradiție astăzi.

Când am vorbit aseară cu președintele, i-am spus că voi veni la Columbia Hall și a dorit să vă transmit aprecierea lui față de toți cei care sunteți aici, toți cei care au contribuit și au făcut ca acest eveniment să fie posibil și au venit alături de noi dorind să participe. Dați-mi voie, vă rog, să vă aduc salutul și un cuvânt de mulțumire de la un mare apărător al oamenilor credincioși de aici din America și din întreaga lume. Vă aduc salutul celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

După cum președintele a spus, îl citez acum, „Suntem o națiune de credincioși”. Vă pot asigura că acest președinte, acest vicepreședinte și întreaga noastră administrație crede în rugăciune și ne bizuim pe rugăciunile cetățenilor americani în fiecare zi.

De fapt, președintele Trump și-a făcut un obicei din a deschide fiecare întâlnire a executivului cu rugăciune. Și el este unul dintre cei patru președinți din istoria Americii care a făcut într-un singur an numeroase apeluri către americani pentru a se ruga.

Încă de la începutul preluării administrației, președintele Trump a făcut numeroși pași pentru a se asigura că guvernul federal nu va pedepsi niciodată în această țară pe cineva pentru credințele sale religioase.

Președintele a spus în apelul său istoric adresat națiunii americane de acum câteva zile că „în America noi nu pedepsim rugăciunea”. Noi „nu dăm jos crucile.” Noi nu „interzicem simbolurile credinței” și „nu punem botniță predicatorilor lor și pastorilor”.

La acest Mic Dejun cu rugăciune, în vremea când credințele religioase sunt adesea marginalizate, v-ați adunat cu toții aici iar poporul american poate avea încredere în faptul că președintele și administrația sa va apăra întotdeauna libertatea religioasă a fiecărui american indiferent de credința lui. Așa să ne ajute Dumnezeu.

Deci, noi apărăm libertate religioasă la noi acasă. Și, după cum mulți dintre voi cunoașteți, această întâlnire atrage oameni nu doar din țara noastră, și literalmente din întreaga lume, iar președintele a lucrat într-un mod neobosit să asigure eliberarea americanilor care au îndurat persecuția și închisoarea pentru credința lor. Avem, mulțumită eforturilor administrației și ale președintelui, americani care au fost eliberați din captivitate în Egipt, Venezuela și Coreea de Nord. Iar unul dintre ei ni se va alătura în această dimineață pentru că pastorul Andrew Branson este acasă.

Acum, Karen și cu mine ne vom retrage în sala principală a Micului Dejun cu rugăciune și vom participa de acolo, dar am dorit să vin aici în față și să vă mulțumesc.

După cum știți, Biblia spune că dacă îi datorezi cuiva ceva, trebuie să-i plătești; dacă îi datorezi onoarea, dă-i onoarea, dacă îi datorezi respectul, dă-i respectul. Din partea micii noastre familii dorim să vă aducem mulțumiri pentru rugăciunile voastre. Vă mulțumim pentru rugăciunile voastre înălțate pentru prietenul nostru, președintele Statelor Unite ale Americii și pentru familia lui. Vă mulțumim pentru rugăciunile făcute pentru membrii congresului și pentru toți cei care slujesc în poziții de autoritate în capitala țării, în primării și în administrațiile din țară.

Vă mulțumesc de asemenea pentru rugăciunile voastre înălțate pentru bărbații și femeile din forțele armate ale Statelor Unite și pentru cei care asigură respectarea legii.

Vă mulțumesc pentru rugăciunile voastre, ale tuturor acelora care asemenea celor care v-ați adunat aici, împărțiți drept cuvântul adevărului, vouă liderilor religioși care vă investiți pe voi înșivă în viața oamenilor din această țară.

Și, în cele din urmă, vă mulțumesc pentru rugăciunile voastre tuturor cetățenilor Americii.

Atunci când Karen și cu mine călătorim în această țară și când președintele călătorește împreună cu mine, cele mai dulci cuvinte pe care le auzim sunt acelea pe care le spun oamenii care se apropie de noi, ne strâng mâna și spun „Mă rog pentru voi.” Și când oamenii spun acest lucru este întotdeauna o binecuvântare.

Aș vrea să vă încurajez să continuați să folosiți oportunitatea de a vă ruga. Rugați-vă pentru aceia care se află în poziții de autoritate. Și la acest Mic Dejun cu rugăciune vă încurajez în aceste vremuri tulburi să vă rugați pentru America și pentru toți cetățenii americani.

Eu cred cu adevărat acele vechi cuvinte pe care americanii sau bizuit în vremuri mult mai tulburi decât ne putem imagina și care spun că dacă poporul peste care este chemat numele lui Dumnezeu se va smeri și se va ruga, Dumnezeu va face ceea ce-a făcut de-a lungul istoriei acestui popor: va asculta din cer și îi va vindeca țara, o țară aflată sub puterea lui Dumnezeu, indivizibilă și care oferă libertate și dreptate pentru toți.

Vă mulțumesc tuturor pentru că participați la acest Mic Dejun cu Rugăciune. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. Și Dumnezeu să binecuvânteze America.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button