familie

Medici psihiatri, psihologi și psihoterapeuți, disponibili la Tel Verde 0800.672.027

Sursă: Doxologia

Începând cu luna aprilie, 17 specialiști vor oferi sfaturi persoanelor care solicită sprijin la linia verde 0800.672.027 a Arhiepiscopiei Iașilor. Astfel, pe lângă consilierea duhovnicească pe care preoții o oferă apelanților, aceștia pot beneficia și de asistență psihologică, de sfaturi care le pot fi de folos în vreme de criză.

Zilnic, de la ora 08.00 până la 22.00, persoanele care sună la numărul 0800.672.027, pot primi recomandări și sprijin de la o echipă formată din 17 medici psihiatri, psihologi și psihoterapeuți.

„Prin intermediul acestui Telverde se acordă acum asistență duhovnicească, sprijin material, sfaturi medicale precum și asistență psihologică – de la caz la caz. Persoanele care apelează acest Tel Verde și au nevoie de consiliere psihologică (cu angoase, panică, frici etc.), pot fi redirecționate către personalul de specialitate, care va fi disponibil doar în intervalul orar 08.00-22.00. Înainte de a-și asuma această responsabilitate, cei 17 specialiști s-au întrunit într-o videoconferință pentru împreună sfătuire, dar și pentru a primi unele sfaturi de la Lect. Univ. Dr. Cristina Stărică, specialist în consilierea acordată în astfel de situații de criză” a declarat Cristina Sturzu, inițiatoarea echipei de consiliere psihologică.

Linia telefonică gratuită 0800.672.027 a fost deschisă de Arhiepiscopia Iașilor pentru a oferi consiliere și ajutor persoanelor aflate în dificultate în perioada aceasta de criză cauzată de pandemia COVID-19. Această linie este deschisă 24 de ore din 24. Din 18 martie până acum au fost peste 500 de apeluri preluate de un număr total de 72 de preoți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button