familie

Camelia Smicală: De față cu ambasadorul român, „copiii au spus că vor acasă”

Pe 19 septembrie 2017 a avut loc întâlnirea obținută de Andreea Păstîrnac, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, între autoritățile finlandeze de protecția copilului, autoritățile române, Camelia Smicală și copiii ei. Camelia Smicală a postat o informare pe pagina personală de Facebook:

Comisia din partea României a fost formată din domnul ambasador Răzvan Rotundu și doamna Corina Marinescu din partea protecției copilului România.

Inițial, atât eu, cât și domnul ambasador și doamna ministru Păstîrnac am cerut ca din partea României să fie trimis un psiholog care să evalueze starea copiilor. Aceasta nu a fost cu putință.
Întâlnirea a fost strict supravegheată de către unul dintre juriștii primăriei din Tampere și … a fost prezent și un translator, deoarece copiii au vorbit în românește.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Comisia finlandeză care ar fi trebuit să se întâlnească mâine cu cea românească, pentru a colabora la rezolvarea cazului, nu s-a mai format, deoarece o persoană… (sic!) a intrat in concediu. În consecință, cele două comisii se vor întâlni abia la sfârșitul lunii octombrie.

Domnului ambasador i s-a permis (sic!) să vadă din nou copiii în decembrie (că doar Finlanda a semnat convenția consulara și aceasta ar fi fost un lucru normal pentru un stat semnatar!).
Copiii au spus că vor acasă. Punct. Copiii și-au cerut drepturile.

Se pare că va trebui să mai aștepte. Oare poate cineva să aprecieze ce înseamnă o oră de așteptare în această situație? Dar o săptămână? Dar o lună? Dar ani?

Îi mulțumim doamnei ministru Păstîrnac și domnului ambasador Răzvan Rotundu!

În rest, se pare că tratatele internaționale nu trebuie respectate, că nu exista nicio metodă de a obliga un stat care a semnat un astfel de tratat să îl și respecte, iar cineva joacă ping-pong cu viața copiilor mei.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button