sarcină

Toţi copiii născuţi la Câmpulung Muscel din mame Covid-pozitive au fost negativi la testare. Cel mai „grăbit” s-a născut în Salvare

de Redacția Stiripentruviata.ro

Vinerea trecută, paramedicii de la SMURD Argeș au asistat venirea pe lume a unui bebeluș care nu a mai avut răbdare ca mama lui să ajungă la maternitatea Spitalului din Câmpulung Muscel.

Salvarea venise să o ia pe mama în vârstă de 37 de ani din localitatea argeșeană Teiu Vale, care era în travaliu.

„Am ajuns la gravidă, știam că este în luna a noua, dar nu ne așteptam să o asistăm la naștere. Așa a vrut el, să vină atunci pe lume”, a povestit Andrei, instructor la centrul de formare SMURD Argeș. „Asta nu se uită, rămâne pe viață în mintea noastră. Am fost la multe intervenții, dar să aduci pe cineva pe lume este altceva!”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mama a fost găsită pozitivă SARS-CoV-2, însă fără simptome grave. În schimb, bebelușul a avut testul negativ. Atât ea, cât şi băiețelul sunt în afara oricărui pericol.

Până acum, toţi copiii născuţi la Câmpulung Muscel din mame pozitive au ieşit negativi la testarea pentru Covid-19.

„Este posibil ca virusul SARS-CoV-2 să nu se transmită de la mamă la bebeluş”, a declarat pentru Adevărul doctorul Andrei Aron, responsabil cu probleme de sănătate în cadrul Primăriei Câmpulung Muscel şi fost manager al spitalului din oraş.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button